Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat nepečený dort z tvarohu a arašídového másla zdobený ovocem | recept

08. Červenec 2014

Cukrářka Jana Baldová ukazuje, jak připravuje svůj nepečený dort z arašídového másla zdobený ovocem. Nejprve si připraví korpus z rozdrcených sušenek, ořechů a čokolády rozpuštěné v másle. Na pět nebo 10 minut zmrazíme. Je čas na náplň nepečeného dortu. V míse smícháme polotučný tvaroh, arašídové máslo, cukr a smetanu. Krém rozetřeme na korpus a opět na 15 minut umístíme do mrazáku. Nakonec dort z arašídového másla zdobíme ovocem stejně jako cukrářka Jana - použijeme ovoce, které máme rádi, například jahody, rybíz, ostružiny, šťavnatou karambolu (starfruit) rozříznutou na hvězdičky...

Co je potřeba

200 g ořechových sušenek
85 g másla
100 g tmavé čokolády
225 g měkkého tvarohu
200 g arašídového másla
55 h cukru moučka
125 ml smetany ke šlehání
vlašské ořechy
čerstvé ovoce na zdobení

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct tvarohovo-jablečné řezy
Jak upéct tvarohovo-jablečné řezy | recept jak využít jablka. Vrcholí sklizeň jablek a tak se častěji než jindy v kuchyni zpracovávají plody, které ne…
Jak naložit zelí tradičním způsobem
Jak naložit zelí tradičním způsobem | recept na tradiční nakládané kysané zelí. Kysané zelí se jako trvanlivý zdroj vitamínů a dalších cenných látek v…
Jak zpracovat úrodu dýně Hokkaidó
Dýně Hokkaidó patří mezi velmi oblíbené odrůdy dýně, neboť má jednak všestranné využití v kuchyni, ale také měkkou slupku, která se nemusí loupat…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.