Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat pálivý salát z pekingského zelí | recept

Jak udělat pálivý salát z pekingského zelí | recept

Pálivý salát z pekingského zelí | recept. V zimním období je nouze o dobře chutnající zeleninu a tak je čas zkusit i  jiné druhy, které v období dostatku často přehlížíme. Pekingské zelí je běžně k dostání, dlouho vydrží,  chutná pořád stejně a z podzimní sklizně při dobrém uskladnění vydrží až do února. Pekingské zelí se často zaměňuje za čínské zelí, oba druhy jsou zástupci původem asijské listové zeleniny, avšak liší se tvarem. Pekingské zelí tvoří pevnou hlávku z listů bez řapíku se silným žebrem uprostřed. Zelí čínské je podle některých pramenů prapředkem zelí pekingského, tvoří listovou růžici z tmavě zelených řapíkatých listů. Na saláty je vhodnější zelí pekingské, čínské se většinou tepelně upravuje.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak připravit šopský salát | recept
Jak připravit šopský salát | recept
Jak připravit šopský salát | recept. Saláty nejčastěji připravujeme v létě, kdy je dostatek čerstvé zeleniny na pultech obchodů, nebo máme k disp…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.