Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat rychlé houskové knedlíky v mikrovlnce | recept

Houskové knedlíky | recept. Houskové knedlíky mají jistě mnoho příznivců, jejich výroba je však časově relativně náročná. Proto důmyslnost, uvařit houskové knedlíky v mikrovlnce, je mezi strávníky velmi vítána. Houskové knedlíky připravené v mikrovlnné troubě mají stále větší popularitu. Předkládáme vám návod, jak knedlíky v mikrovlnce uvařit ─ časová úspora oproti klasicky vyráběným kynutým knedlíkům je značná. Pojďte si společně vyzkoušet připravit rychlé houskové knedlíky.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Dobrý den,
i přestože váš komentář je anonymní, tak vám za něj děkuji. Recept, který uvádíte, znám. Váš recept je zdlouhavý na výrobu knedlíků v MWT a ne každý věří na nezávadnost použití mikroténového sáčku v MWT a kontaktu s jídlem. Koncepce publikovaného článku je však odlišná - jak udělat "RYCHLÉ" knedlíky v mikrovlnce. To jste zřejmě přehlédla.

DUA (neověřeno) | So, 10/10/2015 - 21:12

Knedlíky v mikrovlnce dělám už dlouho, ale jinak. Těsto - 0,5 kg hrubá, nebo polohr. mouka, pekař. suché droždí, špetka soli, špetka cukru, 1 celé vejce, vlažná voda nebo mléko, trochu kostiček z rohlíků. Zpracované těsto /nelepí na stěnu mísy/ vykynout, během kynutí 1x přetužit. Mikroten. sáček, nebo obal na tlačenku vypláchnout vlažnou vodou, asi deci ponechat, vkápnout trošku oleje, vložit těsto / raději menší dávku, asi jako na malý knedlík z obchodu, dávka je na 3-4 knedlíky/. Volně uzavřít /musí dýchat, ale voda nesmí hned vytéct/, sáček ze strany nahoře zlehka propíchnout větší jehlou. Podle výkonu MWT vaříme asi 4 min, pak sáček otočíme a 3 min dovaříme. Vyzkoušet propíchnutím špejlí. Vyndat opatrně sáček z MWT, chvilku počkat a pak rozříznout, nebo rozvázat /pozor na horkou páru!/. Propíchat vidlicí, nechat vydýchat, krájím nití - zůstávají nadýchané. Doporučuji napoprvé vyzkoušet bez účasti "veřejnosti", ne těsně před potřebou servírování. Stejně se dá vařit v MWT i knedlík bramborový z vařených brambor. Tak ať se vám daří!

Lenka Podkolenka (neověřeno) | So, 10/17/2015 - 19:09

Skvělý recept, díky za něj! Dělala jsem knedlíky v silikonové bábovkové formě, vypadaly na stole báječně. Jen bych chtěla dodat k tomu prosévání mouky - nejde ani tak o nevítané broučky jako o nakypření. Prosátá mouka je vzdušnější a výsledek nadýchanější.

Další zajímavé články

Jak uvařit lepenici
Jak uvařit lepenici | recept na šťouchané brambory se zelím. Lepenice aneb šťouchané brambory s kysaným zelím. Pokrm, který ocenily jak generace…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.