Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na domácí kokosový kmen jako z pouti | recept

Domácí kokosový kmen jako z pouti | recept. Pro milovníky kokosových suků z pouti je určen následující recept. Kokosovou cukrovinku, chutí k nerozeznání od té pouťové, ovšem za úplně jiný peníz, si velmi snadno připravíte sami doma. Jestliže budete kokos dávat dětem, vynechejte rum. Tato nepečená kokosová cukrovinka se dá, nakrájená na plátky, přidat k vánočnímu nebo svatebnímu cukroví.

Co je potřeba

  • 250 g strouhaného kokosu
  • 100 g sušeného mléka
  • 1 plechovka Salka
  • 1 polévková lžíce rumu (i víc)
  • kakao
  • potravinářská barva
  • kokos na obalení
1

V misce promíchejte strouhaný kokos a sušené mléko. Poté přidejte plechovku Salka. Pro dokonalé vyprázdnění ji vypláchněte rumem. Všechny suroviny vypracujte v lepivou hmotu. Hmota se musí se lepit, trochu vyschne a nebyla by tak chutná.

2

Základní hmotu rozdělte na 3 díly. Jeden díl kokosové hmoty obarvěte kakaem a druhý červenou potravinářskou barvou rozmíchanou v trošce vody. Odpůrci „éček“ hmotu mohou obarvit například jahodovým džemem. Barva nebude tak sytá, jako u kupovaného výrobku.

3

Jednotlivé díly vytvarujte do podoby stejně dlouhých válečků. Ty přiložte k sobě, zmáčkněte je a vyválejte do tvaru. Obalte v kokosové moučce a dejte do chladu na chvilku ztuhnout. Pak pokrájejte na libovolné díly.

V obchodech se dá koupit obarvený kokos. Můžete suky vytvářet z něj.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.