Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat šašlik | recept na špíz

Jak udělat šašlik | recept na špíz. Grilování je tady. Šašlik je marinované maso grilované na špízu. Oblíbený je šašlik zejména v zemích bývalého Sovětského svazu. Šašlik je výborná specialita, až se sami budete divit. A tady je tradiční recept.

Co je potřeba

4 porce:
375 g skopového libového masa
stroužek česneku
100 g slaniny
3 – 4 cibule
2 papriky - červená, zelená
2 lžíce oleje
sůl
kari
worcesterskou omáčku

1

Skopové potřeme stroužkem česneku a nakrájíme na prst silné kousky. Slaninu nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a papriku na malé kousky.

2

Na špízy napíchneme střídavě maso, cibuli a papriku a slaninu. Potřeme po obou stranách olejem.

3

Posypeme solí a pokapeme omáčkou a dochutíme kari.

Autor: KJersey
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…
Jak uvařit polský bigos | recept
Polský bigos | recept. Bigos je polské národní jídlo z masa, zelí a klobásy. Je to jídlo variabilní, v každé domácnosti má jinou chuť, ale některé…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.