Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat staročeský bramborový salát | recept

Recept na staročeský bramborový salát – tradiční bramborový salát našich babiček. Podle původní receptury české učitelky, propagátorky zdravé výživy a autorky řady kuchařek Marie Janků-Sandtnerové (1885 Praha – 1946 Řevnice) se bramborový salát připravoval kromě brambor, okurek, cibule a vajec také z jablka, slanečků, kapary a nakonec dochutil a dozdobil citrónem a petrželkou.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Lucie (neověřeno) | So, 06/05/2021 - 17:08

Pozor! Tady bude chybka! Pět SLANEČKŮ jsou skoro dvě kila hodně slaných ryb! Jsem přesvědčená, že do receptu patří SARDELKY. Hádat se s autorem nebudu, ale do svého staročeského salátu, který občas dělám, rozhodně pět slanečků krájet nebudu. :-)

Mirka K. | Ne, 06/06/2021 - 08:54

Dobrý den, nejsem autor receptu a nemohu se vyjádřit k tomu, odkud převzal recept. V kuchařce z r.1947 od této autorky je uvedeno 1/2 slanečka na 750 g brambor a 1/4 lžičky nebo 0,5 dkg kaparů. Vy máte samozřejmě pravdu, salát s takovým množstvím slanečka by byl asi nepoživatelný.

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.