Co je potřeba

1,5–2 kg kvalitních brambor
1 cibule
ocet
2 lžíce rostlinného oleje
zeleninový nebo hovězí vývar
sůl, špetka pepře
1–2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
4 natvrdo vařená vejce

1

Brambory neloupejte, uvařte je ve slupce. U raných brambor není potřeba po uvaření slupky oloupat, častěji se spíše slupky brambor loupají. Zbavte brambory slupek ještě zatepla, nechte je zchladnout na pokojovou teplotu.

2

Už během vaření brambor si připravte zálivku na bramborový salát. Do kastrůlku nalijte 3 dcl vody, přidejte hořčici, sůl, ocet, vývar a přiveďte k varu. Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a chvíli povařte. Zalijte olejem, přisypte špetku pepře a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

3

Uvařené brambory nakrájejte na kolečka, stejně tak i uvařená vejce nakrájejte na kolečka a vložte do zahřáté mísy. Smíchejte se zálivkou na bramborový salát. Vídeňský bramborový salát podávejte chvíli uležený a vlažný, je vhodný k řízkům i kaprovi. Dobrou chuť!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.944445
Average: 3.9 (18 votes)