Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat velikonoční jidáše | recept

Jak udělat velikonoční jidáše | recept. Jidáše jsou velmi oblíbené velikonoční pečivo, které je známo již po několik staletí. My si teď velikonoční jidáše připravíme v naší kuchyni. Tady je recept.

Co je potřeba

500 g polohrubé mouky
100 g másla
1/4 litru mléka
50 droždí
1 vanilkový cukr
2 žloutky
strouhaná kůra
trocha soli
50 g sekaných loupaných mandlí na posypání
1 bílek na potření těsta

1

Droždí promícháme se 1 lžící cukru, přidáme trochu mléka a mouky.

2

Těsto necháme vykvasit. Do mísy dáme ostatní přísady, přidáme kvásek a vypracujeme pružné těsto.

3

Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem.

4

Vykynuté těsto rozválíme na vále posypaném moukou a skleničkou vypichujeme kolečka.

5

Přendáme na plech, ještě chvíli necháme kynout. Uděláme rýhy, potřeme rozšlehaným bílkem s troškou mléka a posypeme mandlemi.

6

V předehřáté troubě upečeme dorůžova. Podáváme čerstvé a s medem.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct velikonoční mazanec | recept
Jak upéct velikonoční mazanec | recept. Dozlatova vypečený, posypaný mandlemi a uvnitř báječně žluťoučký. Přesně tak by měl vypadat správně upečený ma…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.