Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct bábovku ze šlehačky | recept

Jak upéct bábovku ze šlehačky | recept

Bábovka ze šlehačky | recept. Bábovka bývala kdysi typický a oblíbený nedělní moučník. V mnohých rodinách se pravidelně peče i dnes. V české kuchyni máme nepřeberné množství druhů bábovek, například piškotové, třené, kynuté, olejové a dalo by se pokračovat. Já vám nabízím jednoduchý recept na bábovku ze šlehačkového těsta. Příprava bábovky je rychlá a velice snadná, suroviny odměřujeme ve čtvrtlitrovém hrnečku. Do těsta můžete přidat podle své chuti třeba rozinky namočené v rumu, strouhanou čokoládu nebo ořechy. Přesvědčte se sami, že i bábovka upečená jen ze základního těsta je vláčná a chutná.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Anna Bauerová (neověřeno) | So, 11/05/2016 - 04:24

Také peču tuto bábovku a i z tvarohu a vždy se povede a je super.

Další zajímavé články

Jak upéct mramorovou bábovku I recept
Jak upéct mramorovou bábovku I recept
Jak upéct mramorovou bábovku I recept¨. Bábovky patří, spolu s dalšími buchtami a cukrářskými výrobky, ke každé nedělní návštěvě. V jiných dnech zase…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.