Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct čokoládového beránka na Velikonoce | recept

Jak upéct čokoládového beránka na Velikonoce | recept

Čokoládový beránek | recept. Beránek patří mezi obřadní jídla, která se dávají světit v kostele. Beránek je v křesťanství symbol Ježíše Krista jako Vykupitele, který snímá hříchy světa. Zvyk podávat beránka na Boží hod velikonoční je velmi starý, je o něm zmínka dokonce v Bibli. Dříve se obětoval opravdu mladý beránek, ale ne každý si mohl dovolit maso. Chudší lidé proto začali péci beránka z těsta a tento zvyk se dochoval dodnes. Dnes beránka pečeme především z piškotového, třeného nebo tvarohového těsta ve formě.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct nádivku na Velikonoce | recept
Jak upéct nádivku na Velikonoce | recept
Velikonoční nádivka | recept. Velikonoční nádivka se podávala na Bílou sobotu k obědu. Nádivka má mnoho krajových názvů, např. sekanice nebo hlavička.…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.