Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct foukané rohlíčky | vánoční cukroví | recept

Jak upéct foukané rohlíčky | vánoční cukroví | recept

V jednoduchosti je krása. Takto bych vystihla tento jednoduchý a přesto vynikající recept. Ořechové těsto, které se vám rozplyne na jazyku, se stane drogou. A u jednoho sousta nezůstanete. I přes veškerou jednoduchost přípravy jsou "foukané rohlíčky" z ořechového těsta poctivým vánočním cukrovím, které udělá na vánočním stole nemalou službu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Marketa Kralova | Út, 12/16/2014 - 19:03

In reply to by tereza slapakova (neověřeno)

Dobrý den Terezo, uchovávám je na balkoně v obyčejných papírových krabicích které mám vyložené alobalem.
A lískové ořechy jsem nezkoušela používám pouze vlašské.

Pokud máte nové formičky raději ano ale pokud jsou už takzvaně vypečené tak už vymazávat nemusíte.

Mirko, do větrníků dávám šlehačkovou náplň s vanilkovým pudinkem a karamelem, pokusím se vše co nejdřív nafotit a napsat.

S pozdravem
Markéta

Taky mám moc ráda ty klasické větrníky. Jenže na ty už člověk nenarazí. Všude samá inovace a umělohmotná náhrada kravské šlehačky :-(

tereza slapakova (neověřeno) | Út, 12/16/2014 - 17:20

Dobry den,prosim v cem uchovavate nafoukane rohlicky? Ty by asi do vanoc zmeknout nemely? A jake orechy do nich normalne pouzivate? Ja dala liskove ale myslim si ze ty nejsou nejvhodnejsi i kdyz je to dobre i s nimi. Dekuji

Radka Javrošová (neověřeno) | St, 12/17/2014 - 10:44

Rohlíčky vypadají výborně. Můžete mi prosím poradit, zda musím formičky vymazat? Děkuji

Dana Zavadilová (neověřeno) | St, 12/08/2021 - 10:13

Děkuji za tip. Dělávala jsem je, ale už dávno zapomněla. Jsou opravdu rychlé a jednoduché. Já je dělávala místo ořechů - kokos strouhaný. Všem chutnalo. Potom je z poloviny namočila do čokolády.
Hezké a klidné Vánoce všem

Mirka34 (neověřeno) | St, 12/10/2014 - 21:23

Díky. Přesně jste to vystihla - v jednoduchosti je síla. Žádné zbytečné vymyšlenosti, co je kvalitní, obstojí v čase. (ˇUplně jsem jsem na tento recept zapomněla, znám, opět zařazuji mezi letošní cukroví). Paní Markéto, jestli jste opravdu cukrářka, nemohla byste na stránky dát větrníky, ale s tím pravým cukrářským krémem? Recept na odpalované těsto tu je, ale ta pravá náplň, co mívají větrníky od profesionálů, to tu není. Taková ta lehce nabřesklá a ve dvou barvách a chutích... Víte co myslím. Děkuji. Mirka

Hana (neověřeno) | So, 12/13/2014 - 09:45

skvělé

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.