Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct mrkvovou bábovku podle dělenky LK - kytičky

28. Duben 2019

Recept na mrkvovou bábovku se hodí pro ty, kteří chtějí vyzkoušet upéct bábovku i jinak.

Co je potřeba

380 g nahrubo strouhané mrkve

200 g rostlinného másla

180 g ovocného cukru (fruktózy)

4 lžíce vajahitu

400 g polohrubé mouky

80 g strouhaných lískových oříšků

1 balíček prášku do pečiva

podle potřeby několik lžic sójového mléka (Zajíc)

tuk rostlinný a strouhanka na formu

1

Oloupanou mrkev nahrubo nastrouháme. Máslo, cukr, vajahit utřeme v míse nebo v robotu do pěny.

2

Mouku smícháme s oříšky a práškem do pečiva a přimícháme k vaječné směsi. Nakonec lehce vmícháme strouhanou mrkev s několika lžícemi sójového mléka.

3

Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu. Pečeme asi 3/4 hodiny při teplotě 180 °C, ke konci pečení snížíme teplotu cca na 160 °C a dopékáme.

4

Po upečení můžeme posypat ovocným cukrem.

Pro změnu a vylepšení chuti do těsta nasypeme rozinky, kokos nebo kakao, podle chuti.

Autor: Anonym
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct banánovou bábovku | recept
Banánová bábovka | recept. Následující recept využijete, zbydou-li vám doma přezrálé hnědé banány, na které už nikdo nemá chuť. Uvnitř bývají banány j…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.