Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct plzeňské rozpeky | recept

Jak upéct plzeňské rozpeky | recept

Plzeňské rozpeky | recept. Rozpeky jsou bochánky z kynutého těsta, které jsou pečené v troubě. Na Plzeňsku se rozpeky podávají jako příloha k dušené mrkvi, čočce nebo místo knedlíků k bílé houbové omáčce. Někde je servírují se sladkou omáčkou z celých švestek – kleverou. Těsto na rozpeky je levné a velmi snadné. Bochánky se mohou i zmrazit na pozdější využití.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct Šumavský povidloň | recept
Jak upéct Šumavský povidloň | recept
Zákusky z odpalovaného těsta chutnají dětem i dospělým. A nemusejí to být jen věnečky, větrníky či banánky. Na dovolené na Šumavě jsem se setkala se z…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.