Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct velikonoční mazanec | recept

Jak upéct velikonoční mazanec | recept. Dozlatova vypečený, posypaný mandlemi a uvnitř báječně žluťoučký. Přesně tak by měl vypadat správně upečený mazanec. Základem je dobrý recept a správně vykynuté těsto. Pojďte se tedy s námi pustit do výroby výborného tradičního mazance!

Diskuze k článku

Přidat komentář

Lída (neověřeno) | Út, 03/22/2016 - 17:49

In reply to by poetkavlasta (neověřeno)

Dobrý den, paní Vlasto co jsou to ty brutvanky? To by se my líbilo, občas se moc rozjedou, Díky Lída

Sice nejsem paní Vlasta, ale dovolím si Vám poradit. Malé bochánky pečte v kruhu z dortové formy. Na větší si udělejte kruh z alobalu, který 4x přeložte aby se zpevnil. Pruh si nastavte podle potřebné délky a obalte jím vytvarovaný mazanec. Po chvíli pečení, kdy je těsto již pevné, alobal sundejte. Já tak peču i chléb.

Tak takto si představuji dokonalý recept ,doposud jsem takto dobře popsaný recept nezažila .Všechna čest

ivona (neověřeno) | Pá, 04/03/2015 - 14:48

Dobrý den, peču taky mazanec podle podobného receptu, na vánoce peču ze stejného těsta vánočku. Ale nevím kde dělám chybu, vánočka i mazanec mě pokaždé prasknou. Prosím poraďte mě . Děkuji.

poetkavlasta (neověřeno) | So, 03/19/2016 - 15:32

Mazance jsou výborná záležitost, peču si je i mimo velikonoční svátky, dělám vždy dva a peču je ve 2 malých brutvankách najednou. V malém prostoru mazance vykynou nahoru a jsou úžasné. Jelikož jsem sama, tak si po vychladnutí jeden rozčtvrtím a jednotlivé části zmrazím zabalené v alobalu v mrazničce. Potom kdykoliv vytáhnu, nechám rozmrazit, uvařím si kávu a mám odpoledne o samotě, jako sladký sen. Vlasta

Raunerová Helena (neověřeno) | Út, 04/08/2014 - 15:42

Jak Tak.cz, je úžasný. Ani nevíte, kolikrát jste mi dobře poradili. Jsem z vás nadšená. Díky.

Minjaver Vilímková (neověřeno) | Ne, 03/29/2015 - 09:15

Tak takto jsem si vždy představovala dokonalý recept ,od majitelky a pisatelky tohoto receptu,bych chtěla i další recepty .Jsem nadšena .Všechna čest.Po všech stránkách od postupu až po konečnou fázy.

Eva (neověřeno) | So, 04/19/2014 - 08:14

Tak po dlouhé době jsem narazila na opradu skvělý recept na mazanec. Je výborný, hutné těsto, zkrátka takový, jak si pamatuji, že pekla babička. Ten její recept jsem neměla, byla jsem malá a tehdy mě to ještě tak "nebralo".
Pokud tedy někdo mazanec neumí, tak s tímhle receptem bude opravdu spokojen.

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.