Jak upéct velikonoční mazanec | recept
Diskuze k článku
Přidat komentář
Sice nejsem paní Vlasta, ale dovolím si Vám poradit. Malé bochánky pečte v kruhu z dortové formy. Na větší si udělejte kruh z alobalu, který 4x přeložte aby se zpevnil. Pruh si nastavte podle potřebné délky a obalte jím vytvarovaný mazanec. Po chvíli pečení, kdy je těsto již pevné, alobal sundejte. Já tak peču i chléb.
Tak takto si představuji dokonalý recept ,doposud jsem takto dobře popsaný recept nezažila .Všechna čest
Dobrý den, peču taky mazanec podle podobného receptu, na vánoce peču ze stejného těsta vánočku. Ale nevím kde dělám chybu, vánočka i mazanec mě pokaždé prasknou. Prosím poraďte mě . Děkuji.
Mazance jsou výborná záležitost, peču si je i mimo velikonoční svátky, dělám vždy dva a peču je ve 2 malých brutvankách najednou. V malém prostoru mazance vykynou nahoru a jsou úžasné. Jelikož jsem sama, tak si po vychladnutí jeden rozčtvrtím a jednotlivé části zmrazím zabalené v alobalu v mrazničce. Potom kdykoliv vytáhnu, nechám rozmrazit, uvařím si kávu a mám odpoledne o samotě, jako sladký sen. Vlasta
Jak Tak.cz, je úžasný. Ani nevíte, kolikrát jste mi dobře poradili. Jsem z vás nadšená. Díky.
Tak takto jsem si vždy představovala dokonalý recept ,od majitelky a pisatelky tohoto receptu,bych chtěla i další recepty .Jsem nadšena .Všechna čest.Po všech stránkách od postupu až po konečnou fázy.
Tak po dlouhé době jsem narazila na opradu skvělý recept na mazanec. Je výborný, hutné těsto, zkrátka takový, jak si pamatuji, že pekla babička. Ten její recept jsem neměla, byla jsem malá a tehdy mě to ještě tak "nebralo".
Pokud tedy někdo mazanec neumí, tak s tímhle receptem bude opravdu spokojen.
Dobrý den, paní Vlasto co jsou to ty brutvanky? To by se my líbilo, občas se moc rozjedou, Díky Lída