Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct zamilovaná srdíčka | recept na valentýnský dezert

Jak upéct zamilovaná srdíčka | recept na valentýnský dezert. Blíží se únorový svátek zamilovaných sv. Valentýn. Nabízíme Vám recept na sušenky s čokoládovou krémovou náplní. Tento dezert je ideální inspirací na dárek, pohoštění či valentýnské překvapení. Jako zákusek ke kávě nebo čaji přijde dezert vhod nejen v tento den.

Co je potřeba

Těsto:

  • 165 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 vejce
  • vanilka
  • 200 g hladké mouky na světlé těsto
  • 165 g hladké mouky na tmavé těsto
  • 15 g kakaa na tmavé těsto

Krém:

  • 250 ml 33% smetany ke šlehání
  • 200 g hořké čokolády
1

Máslo, cukr, vanilku, žloutek a celé vejce ušlehejte do krémové hmoty. Rozdělte ji na polovinu a tím vznikne základ pro obě těsta.

2

Do části přidejte mouku a do druhé mouku promíchanou s kakaovým práškem. Vypracujte těsta, zabalte je do folie a nechte v chladničce nejlépe přes noc. Je možné, že bude potřeba více mouky než je uvedeno, záleží na velikosti vajec.

3

Těsto vyvalujte na tloušťku špejle. Vezměte si vždy jen malý kousek těsta, zbytek nechte v chladu.

Z vyváleného plátu vykrajujte malá srdíčka a tmavé vložte do otvorů ve světlém plátu a světlé do tmavého těsta. Přejeďte plát válečkem, aby se těsta spojily. Pak větším srdíčkem vykrájejte sušenky a pokládejte je na plech s papírem na pečení.

4

Srdíčka můžete také vykrajovat v předem vykrájených tvarech. Zbytky (odkrojky) těsta lehce spojte dohromady a po vyválení vykrajujte mramorovaná srdíčka.

Sušenky pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C. Po vychladnutí je spojte čokoládovou náplní.

5

Smetanu ke šlehání zahřejte, ale nesmí se vařit, včas nádobu stáhněte z plotýnky. V horké smetaně rozpusťte nalámanou čokoládu a nechte směs vychladit. Před šleháním ji na chvíli uložte do chladničky a teprve pak vyšlehejte. Stačí ruční metlou, je to rychlé.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct dýňové sušenky
Jak upéct dýňové sušenky | recept z dýně. Sušenky, které si můžete upéct podle našeho nového článku, mě upoutaly především krásnou zelenou barvou. Po…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.