Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit kedlubnovou omáčku | recept

Jak uvařit kedlubnovou omáčku | recept

Kedlubnová omáčka | recept. Kedlubny, zdužnatělé hlízy brukve, jsou oblíbenou zeleninou. Jsou k dispozici po celý rok v odrůdách různých velikostí. Barva bulev je světle zelená nebo fialová. Fialové kedlubny obvykle nedřevnatějí a mají jemnější chuť. Kedluben je bohatým zdrojem vitaminu C, karotinu, vápníku, železa, fosforu a draslíku. Vitaminy jsou obsaženy i v listech, proto mladé lístky drobně krájíme a zdobíme jimi pokrm. Následující recept na omáčku z kedlubnů je velmi starý, nikdy jsem neměla odvahu jej vyzkoušet. Omáčka chutí překvapila, rozhodně jsme ji neměli naposledy. Odložte předsudky a zkuste si omáčku podle našeho receptu připravit.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit omáčku z májovek | recept
Jak uvařit omáčku z májovek | recept
Omáčka z májovek | recept. Májovky patří mezi první jarní houby. Jsou v kuchyni všestranně využitelné. Luxusní je smetanová omáčka z májovek. Čirůvka…
Jak připravit řecké tzatziky | recept
Jak připravit řecké tzatziky | recept
Řecké tzatziky | recept. Mnozí z vás na dovolené v Řecku určitě ochutnali jejich místní specialitu – tzatziky. Je to směs rozstrouhané okurky s hustým…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.