Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit krupoto s masem a zeleninou | recept

Jak uvařit krupoto s masem a zeleninou | recept

Krupoto | recept. Krupoto je obdobou klasického rizota, pouze rýže je nahrazena krupkami. Kroupy jsou výživnější než rýže, mají více bílkovin, tuku a vitaminů skupiny B. Obsahují mj. vápník, fosfor a železo. Kroupy před kuchyňskou úpravou přebereme a propláchneme. Tepelná úprava krup je delší, proto je namáčíme, nejlépe přes noc. Při vaření přidáme dvojnásobek vody. Kroupy vaříme s přídavkem tuku, aby se nepřipalovaly. Krupoto si můžete připravit z jakéhokoliv druhu masa. Chutná vždy stejně dobře, kroupy mu dodávají specifickou, velmi příjemnou chuť.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.