Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit rebarborový džem se zázvorem a malinami | recept

Rebarborový džem se zázvorem a malinami | recept. Rebarbora neboli reveň je velmi stará kulturní rostlina. První zmínky o ní pocházejí z Číny 2700 let před naším letopočtem. Rebarbora se sklízí časně na jaře, čím blíže k létu, tím více stoupá v rostlině obsah kyseliny šťavelové a reveň se nedoporučuje konzumovat. Pro kuchyňské použití se sklízejí řapíky. Rebarbora je zelenina, ale zpracovává se jako ovoce na koláče, knedlíky, zavařeniny. Velmi chutný džem je z malin nebo jahod a rebarbory. Bohužel, v našich podmínkách nedozrávají jahody v době sklizně reveně. Doporučuji si reveň předvařit do mrazničky.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.