Jak vybrat to správné víno k jídlu
Vybíráme-li vhodné víno k večeři, více než na druhu masa záleží na omáčce a typu úpravy pokrmu. Připravíme-li rybu na grilu nebo na pánvi, je mýtus konzumovat k rybě jen bílé víno. Držet se zažité představy, že ke kuřeti jen bílé víno, přední česká sommeliérka Klára Kollárová nedoporučuje. Jak sama ve videu Vinařského fondu uvede, nejsložitější kategorii pak tvoří výběr vína k sýrům. Více o snoubení jídla s vínem ve videu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak poznat kvalitní burčák | tipy
Jak poznat kvalitní burčák | tipy. S vinobraním se na pultech obchodů, nebo při různých poutích a slavnostech, objevuje burčák. Jde o částečně zkvašen…
Jak na nejoblíbenější koktejly, které si snadno připravíme i doma
Koktejly patří k nejoblíbenějším nápojům pro slavnostní chvíle, oslavy i posezení s přáteli. Jejich kouzlo spočívá v jednoduché kombinaci chutí, svěže…
Jak ozvláštnit svařené víno? Bude vám zaručeně chutnat
Svařené víno patří k zimě stejně jako světýlka k adventu. Vůně koření a citrusů dokáže během chvilky vytvořit útulnou atmosféru, ale horký voňavý nápo…
Jak na smoothies z letních a podzimních plodů: Využijte bohatství srpna a září
Srpnové a zářijové dny přinášejí bohatou úrodu ovoce a zeleniny, které jsou ideální nejen pro zavařování či pečení, ale i pro přípravu zdravých a výži…
Jak v létě zahnat žízeň: Objevte kouzlo infused water
Slunce pálí, teploty šplhají ke třicítce a člověk má chuť utéct k nejbližšímu bazénu – nebo alespoň k ledničce. Co ale pít, když nechceme litry sladký…





Jojo, vybrat k jídlu to správné víno je celkem umění. Díky mockrát za video. Co se vína týče, tak například bílé mi nikdy moc nechutnalo. Mnohem raději mám kvalitní červené víno. :-)