Jak využít celé melouny? Udělejte si džem z melounových slupek
Když si koupíme meloun, většinou z něj vydlabeme nebo vyjíme střídku, neboli dužinu, a tvrdší zelenou slupku necháme být a vyhazujeme ji buď domácím zvířatům, nebo ji házíme do koše. To je ovšem škoda, protože se slupky dají velmi dobře využít např. na výrobu džemu. Je chuťově povedený, zajímavý, bude chutnat vám i dětem a určitě se ve vaší spíži či sklepě příliš dlouho neohřeje.
Samozřejmě je ještě lepší, pokud se vám podaří sehnat meloun nikoliv kupovaný, ale vypěstovaný na zahrádce bez použití různých postřiků. Pojďme se podívat na to, jak se samotný džem vyrábí.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit jablečnou marmeládu se šípky
Jablka a šípky – dvě tradiční české plodiny, které dozrávají ve stejnou dobu a dokonale se doplňují. Zatímco jablka dodají marmeládě sladkost a jemnos…
Jak uvařit dýňovou marmeládu s pomerančem, podzimní radost do skleničky?
Dýně není jen na polévku nebo pečení – skvěle se hodí i na sladké zavařování. Pokud hledáte originální domácí marmeládu, která překvapí chutí i barvou…
Jak na podzimní trnkový džem – chuť babiččiny zahrady
Trnky jsou malé tmavé peckoviny, které dozrávají právě na podzim a skvěle se hodí do sladkých i slaných pokrmů. Obsahují vitaminy, antioxidanty a jsou…
Jak na reishi: Kde houbu najít v české přírodě, jak ji zpracovat a užívat
V přírodě kolem nás rostou poklady, které dříve sbírali mniši, bylinkáři a léčitelé – jedním z nich je i houba reishi, latinsky Ganoderma lucidum, čes…
Jak uvařit švestkovou přesnídávku a další švestkové dobroty pro děti
Švestková sezóna je ideální příležitostí, jak dětem dopřát zdravé, chutné a přirozeně sladké dobroty. Švestky jsou plné vlákniny, vitamínu C a antioxi…