Jak využít celé melouny? Udělejte si džem z melounových slupek
Když si koupíme meloun, většinou z něj vydlabeme nebo vyjíme střídku, neboli dužinu, a tvrdší zelenou slupku necháme být a vyhazujeme ji buď domácím zvířatům, nebo ji házíme do koše. To je ovšem škoda, protože se slupky dají velmi dobře využít např. na výrobu džemu. Je chuťově povedený, zajímavý, bude chutnat vám i dětem a určitě se ve vaší spíži či sklepě příliš dlouho neohřeje.
Samozřejmě je ještě lepší, pokud se vám podaří sehnat meloun nikoliv kupovaný, ale vypěstovaný na zahrádce bez použití různých postřiků. Pojďme se podívat na to, jak se samotný džem vyrábí.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak využít hlívu ústřičnou pro zdraví | recept na tinkturu z hlívy ústřičné
Jak využít hlívu ústřičnou pro zdraví | rady a tipy. Hlívu ústřičnou můžete použít nejen pro přípravu falešné dršťkové polévky. Hodí se i pro přípravu…
Jak udělat pečené jednohubky | recept s listovým těstem
Jak udělat pečené jednohubky | recept s listovým těstem. Rychlé pohoštění z listového těsta ve formě jednohubek snadno připravíte i s již usazenou neč…
Jak připravit nejlepší bramborový salát
Bramborový salát je oblíbený a velmi variabilní. Jeho různé podoby se objevují i v zahraničních kuchyních, existuje mnoho českých krajových receptů a…
Nepečené dorty teď? A proč ne? 2 nejlepší recepty s kokosem!
I když nepečené dorty připravujeme většinou v létě, kdy je dostatek čerstvého ovoce, nemusíme si je odpírat ani v zimě. Čerstvé ovoce nahradíme kompot…
Jak na snadný jogurtový moučník s pomerančovým sirupem
Kontrast svěžího jogurtového těsta a sladkého pomerančového sirupu činí z tohoto snadného moučníku, moučník pro náročné. I náročné požitkáře toti…