Přejít k hlavnímu obsahu

Jak využít celé melouny? Udělejte si džem z melounových slupek

Když si koupíme meloun, většinou z něj vydlabeme nebo vyjíme střídku, neboli dužinu, a tvrdší zelenou slupku necháme být a vyhazujeme ji buď domácím zvířatům, nebo ji házíme do koše. To je ovšem škoda, protože se slupky dají velmi dobře využít např. na výrobu džemu. Je chuťově povedený, zajímavý, bude chutnat vám i dětem a určitě se ve vaší spíži či sklepě příliš dlouho neohřeje.

Samozřejmě je ještě lepší, pokud se vám podaří sehnat meloun nikoliv kupovaný, ale vypěstovaný na zahrádce bez použití různých postřiků. Pojďme se podívat na to, jak se samotný džem vyrábí.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.