Přejít k hlavnímu obsahu

Jak využít dýňový olej

Jak využít dýňový olej | rady a tipy. Dýňový neboli tykvový olej se získává lisováním dýňových semen. Patří mezi velmi zdravé a snadno stravitelné druhy oleje. Jelikož se lisuje za studena, uchovává si celou řadu cenných látek. Využijete jej především pro přípravu zeleninových salátů a jiných pokrmů studené kuchyně, dá se však skvěle použít i zevně. Určitě si oblíbíte jeho jedinečnou chuť s oříškovým nádechem.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak vyrobit a využít borovicový med
Borovicový med | recept. Právě nastala sezóna mladých výhonků jehličnanů. Dají se využít pro přípravu medu se skvělými léčivými vlastnostmi. Vyzkoušej…
Jak využít pupalkový olej
Pupalkový olej se získává lisováním semen pupalky dvouleté. Tento olej je bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin a dalších cenných látek a má c…
Jak na jarní očistný půst
Jak na jarní očistný půst | rady a tipy. Jarní půst dodržovali v době před Velikonocemi již naši předkové. Dnes se již v zimě stravujeme jinak než v d…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.