Přejít k hlavnímu obsahu

Jak využít jeřabiny v kuchyni | recepty ze starého receptáře

Jak využít jeřabiny v kuchyni | recepty ze starého receptáře

Jak využít jeřabiny v kuchyni | recepty ze starého receptáře. Červené drobné malvice – plody jeřábu, jeřabiny – neodmyslitelně patří k podzimu. Jeřáb je dekorativní strom, který se v několika druzích běžně objevuje v naší přírodě. Jeřabiny jsou zasyrova hořké a svíravé chuti. Nejlepší jsou po prvních mrazech. A jak rozlišíte jedlý jeřáb od jeřábu ptačího? Prohlédněte si jeho listy, jedlý jeřáb je má pilovité do poloviny, list jeřábu ptačího má pilovitý celý okraj. Jeřabiny se využívají v lidovém léčitelství a dnes už zřídka v kuchyni. Některé pozapomenuté zajímavé recepty jsou obsahem dnešního článku.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Josef Novák (neověřeno) | St, 10/19/2022 - 10:41

Poznámka ke zpracování šípků. Odstranění semen a chloupků je práce na opravdu hodně dlouhé zimní večery.

Další zajímavé články

Jak udělat ostružinové víno | recept
Jak udělat ostružinové víno | recept
Jak udělat ostružinové víno | recept. Asi nic nemůže překonat, pokud jde o vína, alkoholický nápoj z vinné révy, ale i jiná ovoce jsou vhodná pro výro…
Jak vyrobit malinové víno | recept
Jak vyrobit malinové víno | recept
Jak vyrobit malinové víno | recept. Někdy se na zahradě urodí velké množství malin, takže je na čase vyzkoušet malinové víno. Předem ale musíme říci,…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.