Přejít k hlavnímu obsahu

Jak využít jeřabiny v kuchyni | recepty ze starého receptáře

Jak využít jeřabiny v kuchyni | recepty ze starého receptáře

Jak využít jeřabiny v kuchyni | recepty ze starého receptáře. Červené drobné malvice – plody jeřábu, jeřabiny – neodmyslitelně patří k podzimu. Jeřáb je dekorativní strom, který se v několika druzích běžně objevuje v naší přírodě. Jeřabiny jsou zasyrova hořké a svíravé chuti. Nejlepší jsou po prvních mrazech. A jak rozlišíte jedlý jeřáb od jeřábu ptačího? Prohlédněte si jeho listy, jedlý jeřáb je má pilovité do poloviny, list jeřábu ptačího má pilovitý celý okraj. Jeřabiny se využívají v lidovém léčitelství a dnes už zřídka v kuchyni. Některé pozapomenuté zajímavé recepty jsou obsahem dnešního článku.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Josef Novák (neověřeno) | St, 10/19/2022 - 10:41

Poznámka ke zpracování šípků. Odstranění semen a chloupků je práce na opravdu hodně dlouhé zimní večery.

Další zajímavé články

Jak udělat ostružinové víno | recept
Jak udělat ostružinové víno | recept
Jak udělat ostružinové víno | recept. Asi nic nemůže překonat, pokud jde o vína, alkoholický nápoj z vinné révy, ale i jiná ovoce jsou vhodná pro výro…
Jak vyrobit malinové víno | recept
Jak vyrobit malinové víno | recept
Jak vyrobit malinové víno | recept. Někdy se na zahradě urodí velké množství malin, takže je na čase vyzkoušet malinové víno. Předem ale musíme říci,…