Jak zdravě grilovat
26. Duben 2019
Grilování či opékání uzenin a masa nepatří podle odborníků na výživu ke zdravému způsobu přípravy jídla.Ovšem sami lékaři říkají, že dopřejete-li si takto připravené pokrmy párkrát do roka, svému tělu příliš neuškodíte.
1
Používejte jen kvalitní a suché dřevěné uhlí.
2
Maso grilujte v dostatečné vzdálenosti od uhlíků.
3
Používejte rošty, které mají speciální žlábky na odtékání tuku.
4
Nechte maso důkladně propéct.
5
Ugrilované maso ihned přendejte na talíře.
6
Negrilujte příliš tučná masa a uzeniny.
Další zajímavé články
Jak ugrilovat kotlety v medové marinádě
Jak ugrilovat kotlety v medové marinádě | recept na grilované vepřové maso a medovou marinádu. Doporučuji vyzkoušet následující marinádu na maso. Je e…
Jak ugrilovat kotlety s rozmarýnem
Léto je v plném proudu a tak mnoho z nás dává přednost rychlým, jednoduchým jídlům na grilu. Grilovat se dá nejen na zahradě, ale třeba i na balkoně v…
Jak upéct pikantní kuřecí křidýlka | recept
Pikantní kuřecí křidýlka | recept. Kuřecí maso a křidýlka obzvlášť se staly oblíbenou pochoutkou připravovanou venku na grilu. Kuřecí maso je chutnějš…
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…
Jak grilovat vepřovou krkovici v bylinkové marinádě s jogurtovým dipem | recept
Grilovaná krkovice sice není právě dietní pokrm, avšak pěkně propečený kousek bezpochyby patří k letnímu venkovnímu stolování. Lze ji připravovat všem…
Diskuze k článku