Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zdravě grilovat

Grilování či opékání uzenin a masa nepatří podle odborníků na výživu ke zdravému způsobu přípravy jídla.Ovšem sami lékaři říkají, že dopřejete-li si takto připravené pokrmy párkrát do roka, svému tělu příliš neuškodíte.

1

Používejte jen kvalitní a suché dřevěné uhlí.

2

Maso grilujte v dostatečné vzdálenosti od uhlíků.

3

Používejte rošty, které mají speciální žlábky na odtékání tuku.

4

Nechte maso důkladně propéct.

5

Ugrilované maso ihned přendejte na talíře.

6

Negrilujte příliš tučná masa a uzeniny.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak ugrilovat kotlety s rozmarýnem
Léto je v plném proudu a tak mnoho z nás dává přednost rychlým, jednoduchým jídlům na grilu. Grilovat se dá nejen na zahradě, ale třeba i na balkoně v…
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.