Jak zpracovat a uchovat houby
Houby jsou zvláštním a voňavým darem přírody. Tento každoročně relativně krátkodobý dar lesa se lidstvo od pradávna snažilo uchovat tak, aby byl použitelný i v jiném ročním období. Motivace konzervovat houby je zejména tehdy, když se jich urodí víc než se dá zužitkovat a také pro gurmánský apetit i mimo sezónu. Jak houby zpracovat, aby jsme zachovali jejich hodnoty a typické aroma? Přináším vám tipy, jak houby zpracovat a uchovat.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit kuřecí závitky s houbovou omáčkou | recept
Kuřecí závitky s houbovou omáčkou | recept. Jestliže rádi zkoušíte nové a netradiční recepty, jeden z nich předkládám k vyzkoušení. Možná vás zarazí k…
Jak upéct broskvové krémové řezy s pudinkovým želé | recept
Šťavnaté, ovocně svěží pudinkové želé v doplnění sladkých broskví i božsky nadýchané krémové vrstvy dominující na povrchu koláče, přemění křehké…
Jak upéct řezy na plech s karamelovým krémem a banány | recept
Dokonale sladěného chuťového požitku se vám dostane s tímto velmi elegantním tmavým řezem honosícím se dozlatova restovanými banány, stejně jako…
Jak připravit houby jako škvarky v sádle | recept
Houby jako škvarky v sádle | recept. Houbaření je náš národní sport, snad žádný jiný národ tak masově nehoubaří, jako právě Češi. V období růstu hub n…
Jak upéct slané dýňové koláčky | recept
Slané dýňové koláčky | recept. Pokud už Vás nenapadá, jak zpracovat úrodu dýní, zkuste si upéct slané dýňové koláčky. Chutí připomínají pizzu, av…