Jak upéct kuře na divoko s nádivkou | recept
Kuře na divoko s nádivkou | recept. Kuřecí maso je v kuchyni nejvíce variabilní ze všech mas. Chuťově je nepříliš výrazné, a proto se výborně kombinuje se zeleninou, ovocem a různými druhy koření. Následující recept na kuře s nádivkou je sice mírně složitější, ale určitě si dobře pochutnáte, rozhodnete-li se pro něj.
Co je potřeba
- 1200 g kuře
- 200 g mletého masa
- 1 malá cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 starší rohlíky
- trochu mléka na zvlhčení rohlíků
- 1 vejce
- petrželová nať
- 2 lžíce sušených, předem namočených hub
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 3 kuličky jalovce
- 5 kuliček celého pepře
- několik plátků anglické slaniny
- vývar na podlití
- sůl
Nejprve si udělejte nádivku, kterou potřebujete k naplnění břišní dutiny kuřete. Starší pečivo nakrájejte na kousky a lehce zvlhčete mlékem, do misky k nim přidejte mleté maso (směs), namočené houby (v sezoně čerstvé), pokrájenou cibuli, česnek a celé vejce. Směs osolte, vmíchejte drobně pokrájenou petrželovou nať a vše dobře promíchejte.
Do pekáčku položte naplněné kuře, povrch osolte a pokryjte plátky slaniny. Kuře podlijte malým množstvím vývaru a přidejte k němu všechny druhy koření uvedené v rozpisu. Pečte v troubě při teplotě 200 °C, občas maso přelijte výpekem. Kuře opatrně otáčejte, aby bylo hezky opečené ze všech stran a dejte pozor, abyste příliš nepotrhali kůži. Místo vidličky si pomáhejte vařečkou nebo obracečkou.
Varování
Při manipulaci se syrovým masem dbejte důsledně na hygienu, abyste předešli možné nákaze. Nepoužívejte stejné kuchyňské náčiní na syrové a tepelně zpracované maso. Uvádí se, že bezpečná teplota pro zničení mikroorganismů je 74 °C v celé části masa po dobu nejméně 20 minut.
Diskuze k článku