Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si otevřít vlastní internetový obchod | rady

Jak si otevřít vlastní internetový obchod | rady

Jak si otevřít vlastní internetový obchod | rady. Otevření vlastního internetového obchodu je snem mnoha podnikatelů. Nejedná se ovšem o vůbec nic jednoduchého. Velké množství internetových obchodů končí nebo krachuje právě kvůli nedostatečné připravenosti. To ovšem neznamená, že nelze uspět ani v konkurenčním prostředí. Pokud bude mít uživatel jasnou vizi a bude se držet důležitých kroků, tak se pro něj může otevření internetového obchodu setkat s úspěchem .

1

Podnikání a způsob příjmu

Pro otevření e-shopu je zapotřebí mít vlastní živnost, jestliže ji nemáte, nebo pokud nemáte společnost, tak je třeba si ji zařídit. Jestliže teprve budete s e-shopem začínat, tak se neregistrujte hned jako plátci DPH. Zařiďte si volnou živnost s číslem 48 – tedy Velkoobchod a maloobchod. Rozhodněte se také, jestli bude váš obchod hlavním zdrojem příjmu, nebo jestli ho budete mít pouze jako doplňkovou činnost.

2

Produkt

Ujasněte si, jaký druh produktu chcete prodávat. Než se do obchodu pustíte, tak si musíte zběžně zjistit dodavatele a také konkurenceschopnost na trhu. Pokud byste měli příliš vysokou konkurenci, tak se raději zaměřte na jiný sortiment. O produkt, který chcete prodávat, musí být zájem. Udělejte si klidně i malý průzkum trhu. Teprve když jste rozhodnutí, jaké zboží budete prodávat, tak se můžete pustit do dalšího kroku.

3

Náklady

Spočítejte si vstupní náklady na otevření obchodu i nákup produktů. Nikdy se nepouštějte do obchodu, pokud nemáte jistou finanční rezervu, kterou byste mohli uplatnit v případě nečekaných výdajů.

4

Internetový obchod

Samotný internetový obchod vám může fungovat přes poskytovatele e-shopů, v ČR jich je mnoho. Další možností je vytvoření obchodu na míru. Vytvoření e-shopů přes poskytovatele obchodů je snadné, můžete si nejprve obchod sestavit, prostřednictvím jednoduchého editoru, a pokud vám bude vyhovovat, tak si ho zaplatíte. E-shop si můžete také nechat vytvořit na míru, zde je ovšem nutné se připravit na větší náklady a na výběr systému e-shopu, kterému budete sami rozumět.

5

Obchodní podmínky, platební podmínky aj.

Je nutné si nechat od profesionálů sepsat obchodní podmínky, kde bude uvedeno vaše jméno, reklamační řád aj.

6

Doprava

U produktů si zajistěte možnost dopravy, která může být standardně přes Českou poštu nebo přes jiné poskytovatele.

7

Platební podmínky

Je důležité si je včas stanovit, čím více možností zvolíte, tím lépe pro vás. Základem by měla být bankovní platba a platba přes internetové peněženky.

8

Spuštění

Ve chvíli, kdy e-shop spustíte do plného provozu, tak si zajistěte, abyste už byli schopni se postarat o kompletní servis zákazníkům.

9

Reklama

Nejdůležitější věc, která rozhodne o vašem úspěchu nebo neúspěchu. Do reklamy je zpočátku nutné investovat většinu volných prostředků. Pro začínající obchod je důležité zajištění optimalizace pro vyhledávače, PPC reklama a také zařazení do všech hlavních porovnávačů cen. Čím více reklamy, tím lépe.

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak vystavit zálohovou fakturu | rady
Jak vystavit zálohovou fakturu | rady
Jak vystavit zálohovou fakturu | rady. Téměř každý se již někdy ve svém životě setkal s fakturou. Ale jaký je rozdíl mezi standardní fakturou a faktur…
Jak vybrat podnikatelský úvěr
Jak vybrat podnikatelský úvěr
Vzít si podnikatelský úvěr není pro začínající i zavedené společnosti nic neobvyklého. Právě naopak. Finanční prostředky banky umožní nastartovat podn…
Jak vyřídit živnostenský list
Chcete-li vykonávat samostatně výdělečnou činnost, podnikat, založit startup, neobejdete se bez živnostenského listu. S jeho vyřízením souvisí celá řa…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.