Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na kokosové nepečené cukroví | recept

Kokosové nepečené cukroví | recept. Nepečené cukroví se připravuje těsně před svátky, nepotřebuje dlouhou dobu na odležení, stačí dva až tři dny na propojení chutí. Poslední dobou přibývá domácností, kde se cukroví nepeče, ale přesto mají bohatý výběr z nepečených druhů. Cukroví se dříve dělalo většinou ve formě kuliček, dnes je na trhu velký výběr silikonových forem různých tvarů. Ze silikonové formy cukroví lehce vyklopíte, takže nepečené můžete mít třeba i klasické pracny. S výrobou nepečeného cukroví rády pomáhají i děti. Nebraňte se proto jejich pomoci, jednou na to budou rády vzpomínat.

Co je potřeba

  • 140 g jemně mletého kokosu
  • 120 g sušeného polotučného nebo plnotučného mléka
  • 120 g másla
  • 1 polévková lžíce rumu
  • 140 g moučkového cukru
  • 2 polévkové lžíce tekutého medu nebo 1 bílek
1

Všechny suroviny důkladně propracujeme a spojíme v tužší těsto. Máme-li těsto příliš řídké, přidáme kokos, husté těsto zředíme medem nebo rumem. Těsto musí být spíše tužší, aby šlo lehce vyklápět a drželo požadovaný tvar. Hotovou modelovací hmotu necháme hodinu odpočinout v chladničce.

2

Vychlazeným odpočinutým těstem plníme formičky. Ty vysypáváme moučkovým cukrem nebo kokosem. Hotové cukroví necháme přes noc odležet nepřikryté v chladu a druhý den uskladníme do krabic. Krabice musí být dobře uzavřená, cukroví vysychá.

3

Kousky nepečeného cukroví můžeme spojovat libovolným krémem s pečeným kolečkem z lineckého těsta. Přeji dobrou chuť!

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Nafoukané bochánky | recept. Toto cukroví je to pravé pro milovníky čokolády. Je velmi rychle hotové, dá se jíst okamžitě po upečení a má intenzivní č…
Vánoční poleno | recept. Vánoční moučník ve tvaru polene, který se peče ve Francii, je připomínka starého keltského zvyku. Vždy se vybral z krbu pěkný…