Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na kokosové nepečené cukroví | recept

Jak na kokosové nepečené cukroví | recept

Kokosové nepečené cukroví | recept. Nepečené cukroví se připravuje těsně před svátky, nepotřebuje dlouhou dobu na odležení, stačí dva až tři dny na propojení chutí. Poslední dobou přibývá domácností, kde se cukroví nepeče, ale přesto mají bohatý výběr z nepečených druhů. Cukroví se dříve dělalo většinou ve formě kuliček, dnes je na trhu velký výběr silikonových forem různých tvarů. Ze silikonové formy cukroví lehce vyklopíte, takže nepečené můžete mít třeba i klasické pracny. S výrobou nepečeného cukroví rády pomáhají i děti. Nebraňte se proto jejich pomoci, jednou na to budou rády vzpomínat.

Co je potřeba

  • 140 g jemně mletého kokosu
  • 120 g sušeného polotučného nebo plnotučného mléka
  • 120 g másla
  • 1 polévková lžíce rumu
  • 140 g moučkového cukru
  • 2 polévkové lžíce tekutého medu nebo 1 bílek
1

Všechny suroviny důkladně propracujeme a spojíme v tužší těsto. Máme-li těsto příliš řídké, přidáme kokos, husté těsto zředíme medem nebo rumem. Těsto musí být spíše tužší, aby šlo lehce vyklápět a drželo požadovaný tvar. Hotovou modelovací hmotu necháme hodinu odpočinout v chladničce.

2

Vychlazeným odpočinutým těstem plníme formičky. Ty vysypáváme moučkovým cukrem nebo kokosem. Hotové cukroví necháme přes noc odležet nepřikryté v chladu a druhý den uskladníme do krabic. Krabice musí být dobře uzavřená, cukroví vysychá.

3

Kousky nepečeného cukroví můžeme spojovat libovolným krémem s pečeným kolečkem z lineckého těsta. Přeji dobrou chuť!

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat kávová zrna | recept
Jak udělat kávová zrna | recept
Kávová zrna | recept. Kávové zrno je můj oblíbený zákusek. Vyzkoušela jsem mnoho receptů na jeho domácí přípravu a stále to nebylo ono, takové jako v…
Jak upéct cukroví se Solamylem | recept
Jak upéct cukroví se Solamylem | recept
Cukroví se Solamylem | recept. Těsto na toto cukroví je univerzální. Nemusíte ho plnit jen kávovým krémem, ale jakýmkoli jiným, i třeba marmeládo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.