Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat ztracené (zastřené vejce) | recept

18. Září 2014

Pošírovaná, ztracená nebo také zastřená vejce jsou vejce bez skořápky rychle uvařená v horké vodě. Ve videu představená metoda přípravy ztraceného vejce je šetrnější a zdravější než ta, na kterou jsme zvyklí v českých a slovenských kuchyních – sázená vejce (uděláme na pánvi vymazaným tukem, třeba po slanině, tedy že po rozklepnutí vejce do pánve stáhneme oheň a bílek nahrneme ke žloutku, nebo že sázené vejce přichystáme v lívanečníku třeba na troše másla). Udělat perfektní ztracená vejce chce trochu cviku, ale po zhlédnutí videa se vám to určitě podaří.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak připravit velikonoční aspik | recept
Jak připravit velikonoční aspik | recept
Velikonoční aspik | recept. Velikonoce se blíží a při pečení mazanců, beránků a jiných pochoutek se hodně potřebují vejce. Dnešní recept Vám poradí, j…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.