Přejít k hlavnímu obsahu

Jak bezpečně smažit a péct

Jak bezpečně smažit a péct

Vybrat si v nabídce olejů ten vhodný pro smažení a pečení není úplně jednoduché. Důležitým faktorem je stabilita oleje při vysokých teplotách a jeho kouřový bod. Zdraví prospěšnější jsou obecně oleje lisované za studena, tedy nerafinované, protože rafinací se olej znehodnocuje a může obsahovat i zbytky rozpouštědel. Na druhou stranu jsou rafinované oleje odolnější při vyšších teplotách, déle vydrží a jsou neutrální chuti. Pojďme se podívat na nejlepší oleje pro restování, prudké smažení nebo pečení.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak se vyznat v olejích na vaření
Jak se vyznat v olejích na vaření
Jak se vyznat v olejích na vaření | rady a tipy. Slunečnicový olej, řepkový, olivový, ale i kokosový. Toto jsou příklady čtyř známých olejů, které se…
Jak upéct pizzu z polenty | recept
Jak upéct pizzu z polenty | recept
Jak upéct pizzu z polenty | recept. Polenta je kaše připravená z kukuřičné mouky nebo krupice rozmíchané ve vodě. Podává se jako samostatný…
Jak připravit ghí
Jak připravit ghí
Ghí | postup přípravy. Ghí je indický název pro tzv. přepuštěné máslo. I u nás je tato úprava másla tradičně používaná. Připravuje z kravského másla a…
Jak zdravěji sladit
Jak zdravěji sladit
Jak zdravěji sladit | tipy. Sladké máme rádi skoro všichni a i ten, kdo si zrovna nepotrpí na cukrovinky, potřebuje sladkou složku jídla – třeba v pod…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.