Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na domácí kváskový chléb | recept

Jak na domácí kváskový chléb | recept

Domácí kváskový chléb | recept. Proč chléb kynutý pomocí kvásku a ne z droždí? Protože kváskový chléb je lépe stravitelnější, má vyšší obsah hodnotných látek, je příjemně nakyslý a vydrží déle čerstvý. Mouka obsahuje tzv. kyselinu fytinovou, která může odvádět z těla důležité minerály. Díky delšímu kunytí těsta s kváskem se však tato kyselina odbourá. Kváskový chléb pomáhá čistit krev, upravuje trávení (nenadýmá), posiluje svaly i nervový systém. Pojďme si z pečení chleba udělat příjemný rituál a provonět byt.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Petr (neověřeno) | Út, 06/21/2016 - 15:09
Pavlína (neověřeno) | Ne, 01/13/2019 - 21:08

Občas peču chleba již několik let, ale tento se mi dnes mimořádně vydařil. Příprava je zdlouhavá, ale opravdu stojí za to! Rodina ocenila velmi chutnou večeři - domácí chléb s domácím sýrem (z bílého jogurtu). Mňamina.

Majka (neověřeno) | Po, 07/04/2016 - 18:49

Dlouho jsem čekala, kdy bude možné v kostce sledovat novinky "pro hospodyňky". Za Vaši záslužnou práci Vám děkuji a doporučuji dále. Majka

Zdeňka Dimitrovová (neověřeno) | So, 07/30/2016 - 13:57

Vážení,děkuji Vám moc za výborné rady,které v podstatě každodenně ráda používám...Jste báječní a já Vás s potěšením doporučuji celé své rodině a přátelům.Přeji hodně zdaru.

HanaKvapilová (neověřeno) | Ne, 07/31/2016 - 21:18

Hurá, na kváskový chodím 3 km do prodejny na kopci a mají ho jen 1 x týdně a je to ladoha.

Kateřina (neověřeno) | Út, 11/27/2018 - 15:27

Skvele take tento recept vyzkousim chci se zeptat kde bych sehnala nejakou formu na pripravu toho chleba??

Další zajímavé články