Jak na grilovanou bůčkovou roládu s nádivkou | recept
10. Červenec 2018
Chystáte víkendové grilování s rodinou či s přáteli? Oslňte je grilovanou bůčkovou roládou s vynikající nádivkou a úžasnou Whisky BBQ omáčkou. Grilovaná bůčková roláda báječně vypadá na talíři a náramně chutná, své hosty překvapíte a všichni si skvěle pochutnáte. Podrobný postup, jak ugrilovat bůčkovou roládu, naleznete v následujícím videoreceptu od Majkla z kanálu Vařte S Majklem.
Co je potřeba
Maso a nádivka:
- 4 až 5 kg vepřový bůček (bez kosti, s kůží)
- 5 lžic strouhaného parmazánu
- 2 lžíce uzené papriky
- 2 lžíce česnekového granulátu
- 1 až 2 lžíce soli
- 40 listů čerstvé bazalky
- 20 plátků sušeného rajčete
- 1 lžíce chilli papričky
Ingredience pro Whisky BBQ omáčka:
- 60 ml whisky
- 350 ml kečupu
- 2 lžíce uzené papriky
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- 6 lžic třtinového cukru
- 100 ml jablečného octa
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička čerstvě namletého pepře
- 1/2 lžičky soli
Další zajímavé články
Jak namíchat provensálské koření
Jak namíchat provensálské koření | 7 receptů. Léto je nejlepší období roku pro „bylinkové čarování“. Na zahrádkách jsou ke sklizni čerstvé natě voňavé…
Jak upéct marinovaná hovězí žebra
Jak upéct marinovaná hovězí žebra | recept na marinovaná žebra připravená pomalým pečením v troubě. Dnes pro vás mám recept na marinovaná žebra v omáč…
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…
Jak zhotovit angreštové čatní k masu nebo sýrům | recept
Angreštové čatní | recept. Omáčky ke grilovaným masům nebo sýrům v poslední době získávají na oblibě. Jako příloha dodávají pokrmům další chuťový rozm…
Jak připravit ďábelskou omáčku k masu | recept
Ďábelská omáčka k masu | recept. Sezona grilování je tu a receptů na omáčky a různé dipy k masu není nikdy dost. Dnešní recept je na ostrou meruňkovou…
Diskuze k videu