Jak na vánoční tvarohovou štolu – tradiční pochoutku s jemnou chutí
Štola patří k nejstarším vánočním pečivům v Evropě. Její původ sahá až do německého Saska, kde se poprvé pekla jako sváteční chléb plný sušeného ovoce a ořechů. Tradiční štoly bývají poměrně sladké a hutné, zatímco naše dnešní tvarohová štola má jemnější, méně sladkou chuť a vláčnou strukturu – přesně to ji činí ideální k vánoční kávě nebo čaji, a navíc je skvělým předvánočním dárkem, pokud jdete někam na návštěvu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct vánoční štolu z vláčného tvarohového těsta | recept
Jak upéct vánoční štolu z vláčného tvarohového těsta | recept. Oblíbené vánoční pečivo plné mandlí a barevných kousků sušeného ovoce, které je neodmys…
Jak upéct sváteční tvarohovou štolu | recept
Tvarohová štola | recept. Štola je druh vánočního pečiva plněného rozinkami, kandovaným ovocem, marcipánem a bohatě sypaným moučkovým cukrem. Pochází…
S námi si pochutnáte – 9 nejlepších receptů na vánoční štolu
„Štóla, česky běžně i štola, je druh pečeného vánočního moučníku. Uvnitř je zapečené například sušené ovoce a ořechy a z vrch…
Jak upéct nejlepší vánoční štolu | tradiční německý recept
Pečivo v cukrové krustě, na první zběžný pohled podobné vánočce, jež se v obchodech pravidelně objevuje před Vánocemi, je z hutného kynutého těsta. Tě…
Jak originálně na Becherovkou provoněný štolový chlebíček z tvarohového těsta
Místo tradiční štoly můžete z tvarohového těsta vykouzlit tento originální štolový chlebíček, kde vedle tradičních oříšků a rozinek chuť ozvláštn…



