Přejít k hlavnímu obsahu

Jak naložit beraní rohy nebo kapie | recept

Jak naložit beraní rohy nebo kapie | recept

Naložené beraní rohy nebo kapie | recept. Domácí konzervování zeleniny je činnost, která se vyplatí. Na trzích nebo v běžné obchodní síti lze levně koupit zeleninu a když ji doma zpracujeme, mimo sezonu se hodí. Nemusíme kupovat konzervy, o kterých nevíme jakým způsobem byly připraveny. Doma zpracované přebytky ze zahrádek se také hodí jako netradiční jedlé dárky k různým příležitostem. Recept na naložené papriky je léty prověřený. Papriky jsou křupavé a chuťově vyvážené.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Zdenka Lucky (neověřeno) | So, 08/27/2016 - 17:28

Recept je určitě výborný! Pokud někdo chce zachovat beraní rohy hezky vcelku a vyhnout se jejich polámání během skládání do sklenice..... Stačí je velmi krátce "překulit" ve vařící vodě, tak 1 minutku a pak slít a přelít studenou vodou. S paprickami se dá pak pěkně pracovat pri skládaní do skleniček.

Ladislava (neověřeno) | Ne, 08/28/2016 - 13:13

Já veškeré papriky které zavářím hodím do vřelé vody a za l min. vyndávám. Okamžitě skládám do
sklenic a jsou velice ohebné a tím i skladné. Nudličky z kapii nedělám, pokud se nezadaří pak by byly
blemcavé a to není ono. Při otevření sklenice se dá vždycky nakrájet jak je potřeba.
Radostné zavařování.

poetkavlasta (neověřeno) | Po, 08/29/2016 - 14:37

Já dělám papriky podle trošku jiného receptu:
Papriky v oleji po Bulharsku:
Očistíme 10 kg červených nebo zelených paprik (nejlepší jsou kapie, ale i kulaté silnomasé, krájím na menší kusy) a odstraníme stopky a semena. Po potřebném nakrájení, necháme přejít vrem 2-3 min. ve vařící vodě. Spaříme je. Potom vyberu cedníkem a propláchnu studenou vodou.
Teprve potom ukládám papriku do čistých skslenic a prokládám proužky cibule a kolečky mrkve - pro parádu.
Papriky ve sklenicích zaléváme studeným předem uvařeným roztokem:
10 min. vaříme 1,5 lit. vody
1/2 litru octa
1/8 litru stolního oleje (dávám slunečnicový)
25 dk cukru
10 dkg soli
a 10 zrnek pepře.

Nálevem zalité papriky uzavřeme a sterilujeme 20 min. na 100 stupňů.
Vydrží neporušené i více roků. Jsou výborné na chléb s máslem, nebo do pomazánek, brambor. salátu, do guláše (i s troškou nálevu), nebo do kung-paa i s nálevem.
Je to léty osvědčený recept v mojí rodině.

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.