Přejít k hlavnímu obsahu

Jak podávat hořcici k jídlu

07. Březen 2016
Jak podávat hořcici k jídlu

Historie hořčice sahá do starověku. Již otec medicíny Hipokratés doporučoval hořčici k léčebným účinkům. Víte která hořčice se hodí ke kterému jídlu? A jistě už také víte, že v supermarketu dnes nekoupíte jen plnotučnou hořčici a kremžskou hořčici. Tady je stručný základ informací o hořčicích, se kterými se v kuchyni neztratíte.

1

Středně ostrá
- vyrobena ze stejných dílů žlutých i hnědých semínek
- hodí se do zálivky, na potírání pečeně a ke grilované klobáse

2

Sladká
- vyrábí se z pražených hořčičných zrn, vody, octa a soli
- je dobrá k uzené pečeni, játrovému sýru, bílé klobáse a natvrdo uvařeným vejcím

3

Dijonská
- pikantní z hnědých zrn
- ideální k salámům, sýrům, drůbeži a grilovaným lahůdkám

4

Ostrá
- obsahuje větší podíl hnědých zrn a proto je pálivá
- vhodná k pikantním uzeninám

5

Fíková
- základní složkou jsou čerstvě naložené plody
- ladí s tvrdými sýry
- kromě fíků se vyrábí i z dýně, hrušek a třešní

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak si udělat domácí hořčici | recept
Jak si udělat domácí hořčici | recept
Domácí hořčice | recept. Dnešní kuchyňský předpis je pro ty, co rádi v kuchyni experimentují a láká je zkoušet stále něco nového. Dnešním trendem je v…
šípková omáčka
Jak připravit poctivou šípkovou omáčku
Šípková omáčka patří mezi tradiční poklady české kuchyně. Její příjemně nasládlá chuť, jemná kyselost a výrazné aroma z ní dělají ideální doplněk ke z…