Přejít k hlavnímu obsahu

Jak používat remosku

30. Září 2019

Remoska patří stále mezi oblíbené způsoby, jak si připravit rychle a jednoduše chutné jídlo. Příprava pokrmů v remosce má nesporně mnoho předností, díky intenzivnějšímu způsobu přípravy mají pokrmy s ovocem a zeleninou více vitamínů, jelikož se za tak krátkou dobu nestihnou zničit. Na trhu máme na výběr různé remosky, dnes jsou to především remosky s kvalitním nepřilnavým povrchem. Jak remosku používat?

1

1.
Remosku při vaření ani pečení nepředehřívejte, pokud ji ale předehřejete, tak to nevadí. Rychlost přípravy je v ní tak rychlá, že předehřívání není potřeba.

2.
Po vložení připravovaných surovin remosku vždy pouze přiklopte horním víkem a následně ji zapněte, nic složitého v jejím ovládání nehledejte.

3.
Teplé moučníky a dezerty
Pro vytváření moučníků a dezertů používejte remosky s teflonovým povrchem, pokud takový povrch nemá, tak jsou vhodné teflonové misky. Jestliže plánujete přípravu moučníku, který zabere celou plochu remosky, tak ji vymažte tukem, manipulace pak bude snadnější. Rovněž můžete použít pečící papír.

4.
Pečení masa
Při pečení masa vložte maso do remosky a odklápějte ji pouze pro podlévání masa. Jestliže budete připravovat pokrm v alobalu, tak ho pečlivě utěsněte, aby vám šťáva nevytekla.

5.
Dušení
Dušení jídla by mělo probíhat ve vlastní šťávě, případně ho podlévejte, aby nedocházelo k vaření, ale dušení.

6.
Smažení
Při smažení používejte tuk, který odolá vyšším teplotám, tedy nejlépe oleje nebo vepřový tuk. Jídlo vždy při smažení zakryjte, aby neprskal olej ven a aby se po domě nešířil pach ze smažení. Víko odklopte vždy pro otočení smaženého pokrmu.

7.
Grilování
Grilování je podobné jako smažení, akorát tuk nanášíme až postupně prostřednictvím mašlovačky.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak čistit ekokůži
Jak čistit ekokůži | rady a tipy. Ekokůže si získává díky svým vlastnostem stále více příznivců. Používá se zejména při výrobě nábytku, kde nahra…
Jak postavit otevřený krb v interiéru
Otevřený krb je nejlépe stavět ze šamotových cihel. Sice nejsou nejlevnější, ale zase vydrží mnohem déle a lépe tepelné šoky a zároveň jsou i vzhledov…
Jak vybrat krbové nářadí | rady
Jak vybrat krbové nářadí | rady. Krbové nářadí by mělo být nedílnou součástí nejen starých kamenných krbů, ale i moderních krbových kamen v moderních…
Jak čistit krbový komín | rady
Jak čistit krbový komín | rady. Pokud se vám nechce platit za kominíka, tak si můžete komín vyčistit sami. Podle vyhlášky si u zdrojů do 50KW může pro…
Jak vybrat kuchyňskou váhu
V žádné správné kuchyni nesmí chybět kuchyňská váha. Pouze s pomocí váhy můžeme správně odměřit ingredience potřebné k vytváření různých pokrmů. Stejn…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.