Jak připravit jablečné chutney (čatní) | recept
18. Říjen 2020
Chutney (čatní) je indická hustá omáčka připravovaná ze zeleniny a ovoce. Chutney povzbuzuje chuť a stimuluje zažívání, podává se v mističkách nebo se pokládá na talíř s rýží. Chutney (nebo česky čatní či čatný) je jakousi obdobou salsy nebo omáček známých z Evropy. Chutney dochucuje jídla z masa i vegetariánské pokrmy. Jablečné chutney pro 4 osoby se připravuje ze 4 jablek a jedné cibule, ingredience se vaří do té doby, dokud nezměknou.
Další zajímavé články
Jak udělat jablečné čatní | recept
Jablečné čatní (chutney) je pochutina mnoha chutí a vůní: od ostré palčivosti zázvoru přechází do pikantní kořeněnosti a končí lahodnou chutí použitýc…
Jak připravit řepný kečup | recept
Řepný kečup | recept. Červená řepa je velice oblíbenou zeleninou. Obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, např. kyselinu listovou, řadu minerálních…
Jak zpracovat fazolové lusky
Fazolové lusky (někdy se také nazývají zelené či mladé fazolky) se často podávají restované jako příloha k masu nebo ve smetanové omáčce nakyselo…
Jak vyrobit domácí ajvar | recept
Domácí ajvar | recept. Ajvar je hustá omáčka z pečených lilků, paprik a dalších ingrediencí, která pochází ze Srbska. Jestliže se potýkáte s přebytkem…
Jak připravit zeleninovou omáčku na těstoviny | recept
Zeleninová omáčka na těstoviny | recept. Pro přípravu omáčky na těstoviny nemusíte používat pouze rajčata nebo kečup či rajský protlak. Omáčka z někol…
Diskuze k videu