Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit jablečné chutney (čatní) | recept

25. Prosinec 2012

Chutney (čatní) je indická hustá omáčka připravovaná ze zeleniny a ovoce. Chutney povzbuzuje chuť a stimuluje zažívání, podává se v mističkách nebo se pokládá na talíř s rýží. Chutney (nebo česky čatní či čatný) je jakousi obdobou salsy nebo omáček známých z Evropy. Chutney dochucuje jídla z masa i vegetariánské pokrmy. Jablečné chutney pro 4 osoby se připravuje ze 4 jablek a jedné cibule, ingredience se vaří do té doby, dokud nezměknou.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak udělat jablečné čatní | recept
Jablečné čatní (chutney) je pochutina mnoha chutí a vůní: od ostré palčivosti zázvoru přechází do pikantní kořeněnosti a končí lahodnou chutí použitýc…
Jak připravit řepný kečup | recept
Řepný kečup | recept. Červená řepa je velice oblíbenou zeleninou. Obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, např. kyselinu listovou, řadu minerálních…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.