Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit jablečné chutney (čatní) | recept

18. Říjen 2020

Chutney (čatní) je indická hustá omáčka připravovaná ze zeleniny a ovoce. Chutney povzbuzuje chuť a stimuluje zažívání, podává se v mističkách nebo se pokládá na talíř s rýží. Chutney (nebo česky čatní či čatný) je jakousi obdobou salsy nebo omáček známých z Evropy. Chutney dochucuje jídla z masa i vegetariánské pokrmy. Jablečné chutney pro 4 osoby se připravuje ze 4 jablek a jedné cibule, ingredience se vaří do té doby, dokud nezměknou.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak udělat jablečné čatní | recept
Jablečné čatní (chutney) je pochutina mnoha chutí a vůní: od ostré palčivosti zázvoru přechází do pikantní kořeněnosti a končí lahodnou chutí použitýc…
Jak připravit řepný kečup | recept
Řepný kečup | recept. Červená řepa je velice oblíbenou zeleninou. Obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, např. kyselinu listovou, řadu minerálních…
Jak zpracovat fazolové lusky
Fazolové lusky (někdy se také nazývají zelené či mladé fazolky) se často podávají restované jako příloha k masu nebo ve smetanové omáčce nakyselo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.