Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit jemnou celerovou pomazánku | recept

Celer je v české kuchyni znám především v kombinaci s další kořenovou zeleninou jako základ pro některé typické omáčky a často je používán do polévek. Celer je však velmi chutný také ve své syrové podobě. Obsahuje velké množství minerálních látek a vitamínů, zároveň je málo kalorický, tudíž je velice dietní a zdravý. V tomto receptu se celer uplatňuje ve své syrové podobě jako chuťový základ pomazánky. Pomazánka je zjemnělá pomazánkovým máslem a zakysanou smetanou, majonéza pak podtrhne chuť všech ostatních ingrediencí a dokonale je propojí. Příprava celerové pomazánky zabere jen pár minut a zvládne ji naprostý začátečník. Nejlépe si ji vychutnáte na čerstvém pečivu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.