Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit marcipánovou roládu v čokoládě

Marcipán patří k nejznámějším sladkostem německy mluvících zemí, především v okolí Lübecku, kde se vyrábí proslulý lübecký marcipán. Kromě klasických tvarů se často připravují i jednoduché marcipánové rolády obalené v čokoládě. Výsledek je hutný, sladký, voňavý a na řezu působí elegantně. Tato pochoutka je ideální jako domácí dárek, vánoční cukroví nebo rychlá, ale efektní dobrota ke kávě.

Příprava je překvapivě snadná a zabere jen pár minut, pokud si vytvoříte marcipánovou hmotu doma. V porovnání s kupovaným marcipánem máte pod kontrolou kvalitu mandlí i množství cukru. Výsledná roláda není přeslazená a její chuť je jemná a mandlová. Pro ještě lepší aroma se do marcipánu přidává mandlový likér nebo pár kapek mandlového extraktu, ale varianta bez alkoholu je stejně chutná.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

kvasnicové cukroví
Jak na tradiční kvasnicové cukroví
Možná si pamatujete, jak se u babičky na vále kynulo těsto a okna se mlžila teplem i vůní másla, vanilky a droždí. Kvasnicové cukroví je přesně takové…