Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit marinovaná vejce | recept

Marinovaná vejce | recept. Natvrdo vařená vejce v pikantním nálevu mají prý původ v Anglii, kde se podávají v hospůdkách k pivu. V naší rodině se tato nakládaná vejce dělala často. Je to rychlá svačina, předkrm nebo ozdoba salátů. Marinovaná vejce v lednici vydrží 10 dní, víc nemám vyzkoušeno, vždy se snědly. Koření a suroviny do nálevu je možné kombinovat dle osobních preferencí. Někomu vyhovuje pikantní chuť, tak si přidá chilli papričky, jinému zase různé koření, bylinky, zelenina. Nakládaná vejce hezky naaranžovaná ve sklenici jsou i vítaným tzv. jedlým dárkem.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Jíst se mohou už 3. den a poslední jsem jedla 10. den a nic mi nebylo. Vejce se mohou jíst i dřív, když se nakrájejí na plátky a polijí se nálevem.

teufel (neověřeno) | So, 01/23/2016 - 18:30

Jak dlouho vejce v nálevu vydrží, aby byla ještě poživatelná?

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.