Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit smetanové rizoto s pórkem, kurkumou a dýňovými semínky | recept

Jak připravit smetanové rizoto s pórkem, kurkumou a dýňovými semínky | recept

Smetanové rizoto s pórkem, kurkumou a dýňovými semínky | recept. V současnosti lze koupit velké množství druhů rýže, každá se hodí pro jiné účely a každá má i jinou chuť. Pokud použijete pro určitý pokrm tu správnou rýži, dokážete tak jídlo posunout o kategorii výš. Například pro rizoto se hodí kulatozrnná rýže, často je i na obalu uvedeno, že je vhodná pro přípravu tohoto pokrmu. V následujícím receptu hraje vedle rýže důležitou roli i pórek, cibule a česnek, které zajistí jídlu ten správný základ. Další důležitou chuťovou složkou je cuketa a paprika. Nejen estetický dojem umocňuje použití kurkumy, pokrmu dodá orientální nádech. Zakysaná smetana se pak postará o sametovou konzistenci rizota. Díky svěží barvě a skvělé chuti dýňových semínek a řeřichy budete mít pocit, že jaro je už za dveřmi.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit zeleninové rizoto | recept
Jak uvařit zeleninové rizoto | recept
Zeleninové rizoto | recept. Rizoto je původem italské hlavní jídlo, připravované z rýže Arboria s kulatými zrnky. Rizoto je variabilní pokrm, lze ho p…
Jak připravit špenátové rizoto | recept
Jak připravit špenátové rizoto | recept
Špenátové rizoto | recept. Hledáte recept na rychlou, chutnou a zdravou večeři? Vyzkoušejte špenátové rizoto podle následujícího článku. Přestože špen…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.