Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit vaječný salát s křenem a kapary

Jak připravit vaječný salát s křenem a kapary | recept na jarní salát

Jak připravit vaječný salát s křenem a kapary | recept na jarní salát. K jaru a Velikonocím patří pokrmy z vajec. I když v letošním roce asi nebudete mít starost co s vykoledovanými vajíčky, nabízím recept na salát z nich. Protože je tak snadný, že snadněji už to nejde. Článek přináší tip, jak si z vařených vajec udělat kytičky na zdobení slaných jídel a rosolů.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Tonda (neověřeno) | So, 04/03/2021 - 23:04

Vejce při vaření musejí mít pokojovou teplotu a vkládají se do vařící vody, pokud chcete dodržet přesný čas vaření. Když vložíte vejce do vody studené, kterou pak ohříváte, začíná se bílek srážet už při cca 60°C a při dosažení bodu varu vody je už vejce zčásti vařené. Takže když naměříte 10 minut od doby začátku varu, vaříte už vejce déle než uvedených 10 minut. A ještě by stupeň uvaření závisel na velikosti vajec.

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.