Přejít k hlavnímu obsahu

Jak a proč je zdravá celozrnná mouka

Pokud chcete zdravou variantu pečiva, konzumujte výrobky z celozrnné mouky. Hledejte výrobky, které mají opravdu označení „celozrnné“. Jistotu máte například u baleného chleba, kde najdete složení na etiketě. Ale lze najít i nebalené celozrnné výrobky (rohlíky, bulky, raženky). Proč jsou vlastně výrobky z celozrnné mouky zdravější než z mouky bílé? Rozdíl je ve výrobním procesu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak zdravý je řapíkatý celer
Většině z nás se u názvu celer vybaví nejspíše klasický celer, bílá bulva, která je nedílnou součástí jídelníčku většiny rodin. Dnes se ale zaměřím na…
Jak a proč využít goji při hubnutí
Goji, plod rostliny kustovnice čínské, řadíme mezi superpotraviny. Již po staletí využívají goji v čínské medicíně, protože podle čínské medicíny má g…
Jak pomáhá kajenský pepř léčit
Víte, že kajenský pepř není pepř? Výraz kajenský je počeštěný název pro papriky odrůdy Cayenne. Český název pepř vznikl nepřesným překladem z angličti…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.