Přejít k hlavnímu obsahu

Jak a proč si vyrábět domácí kečup | recept

Jak a proč si vyrábět domácí kečup | recept

Jak a proč si vyrábět domácí kečup | recept. Rajče jako takové je velice zdravou potravinou a jeho konzumace je zdraví prospěšná. Rajčata můžeme jíst samotná, v salátech, tepelně upravená atd. Rajčata obsahují lykopen, což je antioxidant a zdraví prospěšná látka. I když by se zdálo, že čerstvá rajčata jsou lepší, vzhledem k obsahu lykopenu je vhodné rajčata tepelně upravit. Je to proto, že tepelnou úpravou se uvolňuje lykopenu více než při konzumaci rajčat čerstvých. Proto jednou z nejlepších forem konzumace rajčat je konzumace domácího kečupu. Nedoporučuji konzumovat kečup průmyslově vyráběný!

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.