Jak s vínem zacházet - otevírání, výběr sklenice, degustace vína
Sommeliérka Klára Kollárová ve videu Vinařského fondu doporučuje pro otevírání lahve vína použít obyčejnou dvoufázovou vývrtku na víno. Dojem z vína se umocní i dobře vybranou sklenicí. Používáme přitom 4 základní druhy sklenic: na šumivé víno s protáhlým tvarem, na svěží bílá a růžová vína, mezistupeň pro červená a bílá vína a klasická sklenice tvaru sudu nebo kalichu na těžká vína. Samostatnou kapitolu tvoří ochutnávání vína. Jak na to poradí přední česká sommeliérka v krátkém videu.
Další zajímavé články
Jak připravit dokonalou polevu na zdobení perníčků
Zdobení perníků je tradice, která dokáže přenést vánoční atmosféru do každé kuchyně. Aby ale výsledné vzory byly jemné, lesklé a držely tvar, je potře…
Jak připravit skvělé domácí brambůrky, chipsy a křupavé pochoutky
Žádná pořádná oslava, ať už rodinná grilovačka, narozeninová párty nebo jen takové posezení s přáteli, se neobejde bez pořádné dávky chipsů a brambůre…
Jak připravit jarní ředkvičkový salát | recept
Jak připravit jarní ředkvičkový salát | recept. Ředkvičky jsou pro mne jedním ze symbolů jara v kuchyni. Je sice možné sehnat je po velkou část r…
Jak správně meditovat | rady a tipy
Jak správně meditovat | rady a tipy. Meditace by se v dnešní době měla stát nedílnou součástí dne. Tato technika vám mimo jiné pomůže vyrovnat sv…
Jak dětem vysvětlit Ježíška | rady
Jak dětem vysvětlit Ježíška | rady. „Pohádky“ o Ježíškovi zná každý z nás ze svého dětství a přenáší se z generace na generaci. Rodiny s malými dětmi…





Diskuze k videu