Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si udělat domácí utopence | recept

17. Listopad 2011

Recept na utopence. Utopence jsou oblíbenou českou specialitou ve sladkokyselém nálevu podávanou v hostincích a hospodách k pivu. I když je několik receptů na utopence a nálev, prozradíme vám jeden z nich. A jen tak mimochodem... Historikové pátrají, kdo je oním vynálezcem utopenců a proč je tak pojmenoval. Hovoří se o mlynáři Šamánkovi z Berounska a jsou dvě teorie původu názvu. Jednak že utonul při opravě mlýnského kola, a jednak že utopence jsou "utopeni" v nálevu, a proto se tak špekáčky s cibulí také jmenují. Ať je to tak, nebo tak, utopence jsou skvělou pochoutkou, kterou si podle receptu nyní můžete připravit doma s chlebem. Dobrou chuť!

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.