Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si udělat domácí utopence | recept

17. Listopad 2011

Recept na utopence. Utopence jsou oblíbenou českou specialitou ve sladkokyselém nálevu podávanou v hostincích a hospodách k pivu. I když je několik receptů na utopence a nálev, prozradíme vám jeden z nich. A jen tak mimochodem... Historikové pátrají, kdo je oním vynálezcem utopenců a proč je tak pojmenoval. Hovoří se o mlynáři Šamánkovi z Berounska a jsou dvě teorie původu názvu. Jednak že utonul při opravě mlýnského kola, a jednak že utopence jsou "utopeni" v nálevu, a proto se tak špekáčky s cibulí také jmenují. Ať je to tak, nebo tak, utopence jsou skvělou pochoutkou, kterou si podle receptu nyní můžete připravit doma s chlebem. Dobrou chuť!

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak připravit ratatouille | recept
Jak připravit ratatouille | recept. Ratatouille je původně francouzské zeleninové jídlo ne nepodobné našemu leču. Dobře ochucené a provoněné tymiánem…
Obrázek není k dispozici
Jak udělat zajíce na smetaně
Recept na zajíce na smetaně. Zajíc váží v průměru 3,5 kg. Mladý zajíc má jemnější chuť. Starší zajíce nakládáme do marinády. Vyzkoušejte můj recept na…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.