Jak udělat španělský flan | recept
Jak udělat španělský flan | recept. Flan de casa - "domácí flan" - něco malého k snědku. Jeden typický španělský recept, na který natrefíte v každé restauraci. Recept na španělský flan - postupujte tak, jak jej dělám já.
Co je potřeba
4 porce:
4 lžíce krystalového cukru
1 lžíce oleje
700 ml mléka
5 vajec
10 lžic moučkového cukru
sůl
Cukr na pánvi za stálého míchání rozpustíme.
Poté cukr zalijeme trochou vody a pomalu vaříme.
Když se voda vyvaří a cukr začne pěnit, je karamel hotový.
Keramickou nebo jinou formu na pečení vytřeme olejem a na dno nalijeme horký karamel.
Mléko zahřejeme pod bod varu a necháme zchladnout.
Přidáme vejce, cukr, sůl a prošleháme.
Nalijeme do formy a přikryjeme alobalem.
Troubu zahřejeme na 175°C, dáme do ní hluboký plech s horkou vodou, do něj vložíme formu a pečeme 50 – 60 minut.
Voda se při pečení nesmí vařit, flan by pak měl hodně bublinek.
Špičkou nože zkusíme konzistenci flanu, a pokud nůž zůstane čistý, vyndáme z trouby.
Po vychladnutí dáme na několik hodin do lednice.
Pak uvolníme tenkým nožem strany flanu a vyklopíme na talíř.
Další zajímavé články

Diskuze k článku