Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat španělský flan | recept

Jak udělat španělský flan | recept

Jak udělat španělský flan | recept. Flan de casa – „domácí flan“ – něco malého k snědku. Jeden typický španělský recept, na který natrefíte v každé restauraci. Recept na španělský flan – postupujte tak, jak jej dělám já.

Co je potřeba

Množství na 4 porce:

  • 4 lžíce krystalového cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 700 ml mléka
  • 5 vajec
  • 10 lžic moučkového cukru
  • sůl
1

Cukr na pánvi za stálého míchání rozpustíme.

2

Poté cukr zalijeme trochou vody a pomalu vaříme.

3

Jakmile se voda vyvaří a cukr začne pěnit, je karamel hotový.

4

Keramickou nebo jinou formu na pečení vytřeme olejem a na dno nalijeme horký karamel.

5

Mléko zahřejeme pod bod varu a necháme zchladnout.

6

Přidáme vejce, cukr, sůl a prošleháme.

7

Nalijeme do formy a přikryjeme alobalem.

8

Troubu zahřejeme na 175 °C, dáme do ní hluboký plech s horkou vodou, do něj vložíme formu a pečeme 50–60 minut.

9

Voda se při pečení nesmí vařit, flan by pak měl hodně bublinek.

10

Špičkou nože zkusíme konzistenci flanu, a pokud nůž zůstane čistý, vyndáme z trouby.

11

Po upečení a vychladnutí dáme na několik hodin do lednice.

12

Pak uvolníme tenkým nožem strany flanu a vyklopíme na talíř.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat churros | recept
Jak udělat churros | recept
Jak udělat churros | recept. Churros – to je lahodný dezert. Stejně jako preclíky i churros jsou prodávány pouličními prodejci, kteří je smaží a prodá…
Jak připravit Créme brulée
Jak připravit Créme brulée | recept
Créme brulée | recept. Lahodné Créme brulée je legendou mezi francouzskými dezerty. Jeho příprava dá sice trochu práce, ale výsledný chuťový prožitek…