Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit maurský špíz – tapas | recept

Maurský špíz | recept. Maurský špíz je velmi povedená chuťovka původem ze Španělska. Podává se obvykle jako tapas. Příprava je velmi jednoduchá. Základem je alespoň dvanáctihodinové marinování v lednici. Samotné smažení je rychlé a výsledek jedinečný. Špízy můžete také grilovat nebo dozlatova upéct v troubě (nezapomeňte hojně potírat marinádou). Tohle prostě musíte vyzkoušet!

Co je potřeba

  • 150 ml olivového oleje
  • 1 lžička nasekaného tymiánu
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička kmínu vcelku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 700 g vepřového masa
1

Bylinky opláchneme, oklepneme a nasekáme najemno. Vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a přidáme všechno koření. Dobře promícháme. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Vložíme do marinády, několikrát otočíme a uložíme zakryté do chladničky přes noc. Pokud možno vše několikrát během této doby promícháme.

2

Druhý den maso vyjmeme z chladničky a marinádu povaříme na mírném ohni asi 10 minut. Maso si mezitím napícháme na připravené dřevěné špízy. Dřevěné špízy by měly být předem namočené.

3

Rozpálíme olej a nachystané maso na něm ze všech stran opečeme. Zpočátku poléváme malým množstvím marinády. Maurské špízy podáváme ihned nejlépe s čerstvým pečivem. Jako příloha se ke špízům hodí i lehký zeleninový salát nebo sýr. Dobrou chuť!

Autor: notburga
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.