Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si vyrobit domácí pivo - domácí pivo z pivovarnického extraktu

Jak si vyrobit domácí pivo - domácí pivo z pivovarnického extraktu

Vyrobit si pivo v domácích podmínkách? Věřte mi, přátelé, že je to jednodušší, než se na první pohled zdá. A přitom si vystačíme s tím, co najdeme u nás v kuchyni! A chuť takového piva? Ta může být ještě lepší, než na jakou jsme zvyklí. Staňte se sládkem svého domácího piva. Kromě vlastní konzumace jím můžeme obdarovat své přátele. Nejprve je třeba podotknout, že metod, jak si vyrobit své vlastní domácí pivo, je spousta. V následujících řádcích popíši výrobu domácího piva, která se mi zdá být nejrychlejší a nejlevnější. K výrobě totiž použijeme "polotovary", které pro nás "domácí pivovarníky" připravují i samotné pivovary. Co k tomu budeme potřebovat?

Diskuze k článku

Přidat komentář

Ahoj, nevím na jaké množství potřebuješ nádobí,a hlavně jaký postup zvolíš. My vaříme ze surovin ( článek BBM ).Takže si uprav podle sebe. 2 velké hrnce, 1-2 plastové bedny, cedník, plast kbelík. Dále je potřeba něco na rozšrotování sladu, nádobu na chlazení, míchání. Máme ještě menší lis a chlazení s oběhovým čerpadlem - ale dá se to dělat i bez toho - jen to chlazení déle trvá. Pak ještě nějaké dětské pleny na jemnější "filtraci",nějaké pomocné menší nádoby na ohřev vody. Vše MUSÍ být řádně vydezinfikované! No a jestli to chceš dělat z polotovaru, tak to ti neporadím, ale bude toho potřeba jistě méně. Zdraví Jajda

Nepřihlášený (neověřeno) | Po, 10/18/2010 - 19:16

Když už pominu nesprávný termín "chmelový extrakt", propolotovar na výrobu domácího piva, tak by mě moc zajímalo, kde se dá koupit za 60Kč polotovar na výrobu 90 litrů piva. To je nesmysl.

Nepřihlášený (neověřeno) | Po, 12/06/2010 - 12:08

Také si myslím že by se někdo měl vrátit do školy a zopakovat si počty. Tzv.chmelový extrakt,správně mladinový koncentrát na výrobu cca.25 l.piv stojí od 300 do 600 kč. A to nepočítám tu tlakovou nádobu za 3000 kč, maltózu za 70 kč, kvasnice za 70 kč, chmel 10 dkg. za 50 kč. a energije na vaření a chlazení. Ať počítám jak počítám tak se Ani pod 10 kč. za půl litru piva nevejdu. ,,Dej Bůh štěstí".

Petr (neověřeno) | Ne, 01/22/2012 - 01:44

Myslím že jste zbytečně schovívaví.
Tento článek psal buď někdo kdo o to nemá naprosto nic (snad jen že pivo je tekutina), nebo naprostý ignorant.

Nejen že je totálně vedle v základních pojmech, ale podle mě výrobu piva nezahlédl ani koutkem oka.

Jinak koncentráty jsou dobrý na začátek (i když drahé), po přestupu na vaření ze sladu se není problém dostat na cenu cca 4,- za 0,5l a to prosím v kvalitě o jaké se chlemtalům v běžné hospodě ani nezdá

Marek (neověřeno) | Čt, 01/26/2012 - 21:23

Tenhle článek psal pablb.
Dělám pivo z koncentrátů dýl než 3 roky a na tyto ceny jsem zatím nenarazil. Pivo za pár haléřů... Pán je asi komik!

Pavel Klosík (neověřeno) | Po, 03/10/2014 - 12:40

Poraďte,jak vyrobit pivo.

BBM Jaryn (neověřeno) | So, 06/28/2014 - 13:23

Ahoj, jsme parta kamarádů - přátel dobrého zlatavého moku. Pivo si vaříme ze základních surovin už 3 sezony a můžu říct,že se daří. Suroviny : slad, chmel, pivovarské kvasnice, a samozřejmě dobrá rýnovická pramenitá voda. Vařím jednormutovým postupem, 3x chmelení. Várka vždy tak 35l, hlavní kvašení při 9st,dokvašování 2-4 st cca 5 týdnů.Pivečko se jmenuje Jarynův LEŽÁK ( PODZIMNÍ, VÁNOČNÍ, NOVOROČNÍ, JARNÍ - no prostě podle toho,kdy začíná ochutnávka ) Dokvašování probíhá v 30 l kegu. vychytaná parádička - když přijde pravý čas jen narazíme a čepujeme. Zkoušeli jsme polotmavé i černé, ale světlé s menším množstvím karamelového sladu nám chutná snad nejvíce.
A jen krátce k tomu článku / postupu. Možná se to kolegovi daří a chutná mu to, ale zase na druhou stranu - asi by mě to nebavilo : marmeládu rozmíchat ve vodě, povařit...... A je hotovo.

eda (neověřeno) | Út, 08/05/2014 - 12:36

Zdarec.Chtel bych se jen zeptat jake nadobz atd potrebuji na vyrobu pivecka.Chtel bych to zkusit ale nevim co vse krome surovin na to potrabuji.Dekuji za odpoved do meilu.

Další zajímavé články

Jak si vyrobit domácí medové pivo
Jak si vyrobit domácí medové pivo
Medové pivo - to je potěšení pro každého pivního labužníka. Vyrobit si ho můžeme v domácím prostředí a už za několik dní jej ochutnávat. Výroba není n…
Jak správně otevírat sekt | tipy
Jak správně otevírat sekt | tipy
Jak správně otevírat sekt | tipy. Sekt a dokonce i šampaňské patří ke každé výjimečné události. Nejde tu o množství, ale o obřad, který je s otvíráním…
Jak udělat ostružinové víno | recept
Jak udělat ostružinové víno | recept
Jak udělat ostružinové víno | recept. Asi nic nemůže překonat, pokud jde o vína, alkoholický nápoj z vinné révy, ale i jiná ovoce jsou vhodná pro výro…
Jak se vyznat v kávě | tipy
Jak se vyznat v kávě | tipy
Jak se vyznat v kávě | tipy. Chcete si kávu skutečně vychutnat, anebo je vám to jedno a jste jen prostě závislí na kofeinu? Káva nás doprovází již něk…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.