Jak si vyrobit domácí „Salko“ a „Pikao“ | recept
Jak si vyrobit domácí „Salko“ a „Pikao“ | recept. Vyrobit si domácí zahuštěné mléko není tak těžké, s tímto podrobným návodem to lehce zvládne každý, kdo má trochu trpělivost. Zahuštěné mléko, obdobu průmyslově vyráběného Salka, můžete ochutit kávou, rumem nebo rovnou uvařit karamelové či čokoládové „Pikao“. Jeho využití je poměrně široké. Hodí se jako poleva na zmrzlinu, sladké poháry, přísada do cukrářských krémů nebo ho jen jednoduše zředíte vodou nebo mlékem a máte výborný nápoj.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit nepečený koláč s tvarohem | recept
Nepečený koláč s tvarohem | recept. Tvarohové moučníky jsou nestárnoucí klasikou. Vyzkoušejte následující recept na nepečený koláč s tvarohem. Korpus…
Jak na domácí kokosový kmen jako z pouti | recept
Domácí kokosový kmen jako z pouti | recept. Pro milovníky kokosových suků z pouti je určen následující recept. Kokosovou cukrovinku, chutí k nerozezná…
Jak upéct kakaový zákusek ve skle | recept
Kakaový zákusek ve skle | recept. Na tomto receptu mě zaujal především nápad. Líbilo se mi upéct dezert po jednotlivých porcích přímo ve sklenici, ve…
Jak připravit vlašské ořechy nebo mandle v cukrové glazuře
Vlašské ořechy nebo mandle v glazuře | recept. Pamětníci si jistě budou pamatovat na vlašské ořechy v cukrové polevě, které se daly před rokem 1989 bě…
Jak udělat jarní omeletu s kopřivami a parmazánem | recept
Jarní omeleta s kopřivami a parmazánem | recept. Mladé kopřivy jsou bohaté na minerály a vitamíny, a tak je nasnadě, zejména pro ty strávníky, co si d…