Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uchovat houby na zimu | recept na nakládané houby

Úspěšní houbaři si přebytky hub, které nestačili zkonzumovat čerstvé, uchovávají na zimu. Nejčastěji jako sušené, naložené nakyselo, zavařené ve vodě nebo vlastní šťávě a stále častěji zamražené. V zimě pak při přípravě a následné konzumaci houbových jídel mohou vzpomínat na krásné chvíle prožité v lese. Pojďme si připomenout některé způsoby konzervace hub.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Juraj Horak (neověřeno) | Po, 08/26/2019 - 12:48

Houby kvasene .
1 kg hub , nejlepe smes nakrajime na 1 cm platky . Povarime 3-4 minuty . Na litr vody 1 PL soli . Scedime a prudce ochladime , nechame okapat. Nalev : 1 l vody , bobkovy list , cele nove koreni a pepr /cca po 7 ks / . Vychladle huby smichame s jednou stredni cibuli na kolecka a strouzkem cesneku na platky . Natlacime do sklenic a zalejeme studenym nalevem . Dodrzovat zasady kvaseni , nalev minimalne 1 cm nad hubami a kvasna zatka . Za tri tydny je mlecne kvaseni tak pri 10-15 stupnich ukonceno . Pro delsi skladovani muzeme sterilizovat .

Juraj Horak (neověřeno) | Po, 08/26/2019 - 21:27

Chybicka se vloudila do nalevu dat PL lzici soli . Nejlepe bez jodu .

Další zajímavé články

Jak zavařit hrušky v medu | recept
Jak zavařit hrušky v medu | recept. Domácí kompoty se hodí mít v zásobě ve sklepě nebo spíži. V zimě je využijete na výborné koláče, dezerty nebo…
Jak kandovat ovoce
Jak na kandované ovoce | recept. Kandování je způsob zpracování ovoce, při kterém se šťáva v ovoci nahrazuje nasyceným cukerným roztokem. Postup je sn…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.